Timiș: 130 de hectare de teren afectate în ultimele zile de incendii la vegetația uscată – cele mai multe în zona Făget, Biled, Cărpiniș și Peciu Nou

În ultimele zile, pompierii militari timișeni au fost solicitați să intervină pentru stingerea a 16 incendii de vegetație uscată, miriște și mărăciniș.

Suprafața totală afectată de aceste incendii este de peste 130 de hectare.

Cele mai multe asemenea incendii s-au înregistrat în localitățile din raionul de intervenție a Detașamentelor 2 Timișoara și Lugoj, și Stației de Pompieri Făget, localitațile Brănești, Cutina, Zorani, Nevrincea, Dumbrava, Jurești, Biled, Cărpiniș, Peciu Nou. Totodată, pe timpul intervenției de stingerea a unui incendiu de vegetație uscată, pompierii timișeni au limitat extinderea acestuia la un lan de porumb (cca. 20 hectare, în comuna Biled). În sprijinul pompierilor timișeni au acționat în acest weekend Serviciile Voluntare ale comunelor Biled și Cărpiniș“, arată ISU Timiș.

Pompierii avertizează cetățenii că arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale este strict interzisă și se sancționează contravențional.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole