Timiș: 13 cetățeni din Nepal opriți la frontiera româno-sârbă de la Lunga – intenționau să treacă granița în Serbia apoi să ajungă în state din vestul Europei

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Lunga –Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara au depistat trei grupuri de șase, cinci, respectiv doi cetățeni din Nepal care au încercat sa treacă ilegal frontiera în Serbia, la sfârșitul săptămânii trecute.

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Lunga au declanșat mai multe acțiuni specifice pe linia combaterii migrației ilegale. În urma acțiunilor au fost depistate trei grupuri alcătuite din șase, cinci, respectiv doi cetățeni străini, în apropierea frontierei cu Serbia, care se deplasau, pe jos, spre linia de frontieră. Deoarece nu-și justificau prezența în zonă, aceștia au fost conduși la sediul sectorului pentru cercetări suplimentare. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că toți cetățenii sunt originari din Nepal, treisprezece adulți cu vârste cuprinse între 20 și 36 de ani. Totodată, s-a mai stabilit faptul că persoanele în cauză sunt intrate legal în România, fiind posesoare de vize de muncă. Din declarațiile persoanelor rezultă că aceștia intenționau să treacă frontiera de stat pentru a ajunge în Serbia și, ulterior, în state din vestul Europei“, a transmis Poliția de Frontieră Timișoara.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Foto: arhiva

Recomandările noastre

Cele mai citite articole