Timiș:  11 permise și 14 certificate reținute de polițiști în urma unei razii – au fost legitimate 1.436 de persoane și au fost verificate peste 1.120 de vehicule

În data de 20 ianuarie a.c., polițiștii timișeni au acționat cu efective mărite pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, respectiv pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru depistarea conducătorilor auto care circulă sub influența alcoolului sau substanțelor psihoactive.

Astfel, au fost legitimate 1436 de persoane și au fost verificate peste 1120 de vehicule.

În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 196 de sancțiuni contravenționale.

De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce 11 permise de conducere și au fost retrase 14 certificate de înmatriculare.

În ceea ce privește creșterea gradului de siguranță rutieră, au fost testate 650 de persoane cu aparatul alcooltest și 42 de persoane cu aparatul drugtest.

Totodată, au fost constatate 7 infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Exemple:

La data de 20 ianuarie a.c., în jurul orei 19:38, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au oprit pentru control pe DJ 692, din localitatea Sânandrei, un autoturism condus de către un tânăr, în vârstă de 20 de ani.

În urma testării cu aparatul din dotare a tânărului de 20 de ani, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, tânărul fiind condus la o unitate spitalicească, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa substanțelor psihoactive.

~

La data de 20 ianuarie a.c., în jurul orei 21:20, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au oprit pentru control pe strada a V-a, din localitatea Săcălaz, un autoturism condus de către un bărbat, în vârstă de 39 de ani.

În urma testării conducatorului auto aparatul din dotare, a rezultat o alcoolemie de 0,89 mg/l în aerul expirat.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

~

La data de 20 ianuarie a.c., în jurul orei 23:32, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au oprit pentru control pe strada Canalul Bega, intersecție cu strada Rudolf Walter, un autoturism condus de către un bărbat, în vârstă de 38 de ani.

În urma testării cu aparatul din dotare a bărbatului de 38 de ani, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, bărbatul fiind condus la o unitate spitalicească, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa substanțelor psihoactive.

Percheziții într-un dosar de contrabandă de țigări

În cursul acestei dimineți, polițiștii din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Timișoara sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe Lângă Judecătoria Sânnicolau Mare, au pus în executare un…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole