Țigări în valoare de peste 119.000 de lei confiscate la granița cu Ungaria

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vărșand au descoperit, ascunse într-un automarfar, 103.500 ţigarete, în valoare de 119.025 lei, pe care şoferul mijlocului de transport a încercat să le scoată din țară fără documente de proveniență.

În data de 16.11.2021, în jurul orei 13.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărșand, judeţul Arad, s-a prezentat la ieșirea din țară, la volanul unui automarfar înmatriculat în Bulgaria, un cetățean bulgar în vârstă de 39 de ani.

În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse în compartimentul destinat mărfii într-un loc special amenajat, mai multe pachete cu țigări.

Bărbatul a declarat că intenţiona să vândă ţigările în Marea Britanie, pentru a obţine profit.

Întreaga cantitate de bunuri, 5.175 pachete cu ţigări, în valoare de 119.025 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de deţinerea în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori marcaje false peste limita prevăzută de lege, urmând ca la finalizarea cazului să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole