Terase și localuri amendate din cauză că au dat muzica prea tare, la Timișoara

Polițiștii locali au efectuat ample acțiuni în Timișoara pentru a verifica modul în care se respectă legislația referitoare la ordinea și liniștea publică, în ceea ce privește terasele. De la începutul sezonului și până în prezent cele mai multe probleme au fost constatate în zone cum ar fi Piața Unirii, Corneliu Coposu, zona Stadion, canalul Bega, zona Muzeul Satului, Parcul Rozelor unde s-au constatat încălcări ale legii cu privire la liniștea publică. Astfel, din 1 iunie, s-au dat 27 de sancțiuni contravenționale. Un local este aproape de închidere.

„Polițiștii locali au efectuat ample acțiuni pe raza municipiului pentru a verifica modul în care se respectă legislația referitoare la ordinea și liniștea publică pe raza municipiului, mai exact a Legii 61/1991 care sancționraza organisarea de petreceri cu caracter privat si utilizarea la intensitate mare a aparaturii muzicale la intensitate mare de natura sa tulbure linistea locuitorilor ori producerea de zgomote, larma sau folosirea oricarui aparat , instrument la intensitate mare in localuri aflate in imediata vecinatate a imobilelor de locuit. Din 01.06.2021 pana in prezent au fost aplicate 27 de sanctiuni in cuantum de 40.000 lei societatilor comerciale care au incalcat grav normele de convietuire sociala”, spun polițiștii locali.

Un local este aproape de închidere ca urmare a sancțiunilor repetate.

„Ca urmare a sanctiunilor repetate aplicate de politistii locali s-a demarat procedura legala de propunere a suspendarii activitatii  SC DEL CORSO FAMILY SRL de catre compartimentul de specialitate din cadrul Primariei Timisoara. Poliția Locală atentioneaza ca va continua acțiunile privind  tulburarea linistii publice  si ca vor lua masuri severe de sanctionare atat in cazul persoanelor juridice dar si in cazul persoanelor fizice. Solicitam pe aceasta cale cetatenilor sa ne solicite sprijinul in cazul in care se deranjeaza linistea publica la telefoanele 0256968 si 0256246112”, mai spun polițiștii locali.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole