Tânăr fără permis de conducere prins în timp ce transporta 12 migranți

Poliţiştii de frontieră Moraviţa au depistat, în cadrul unei acţiuni pe linia combaterii migraţiei ilegale, desfăşurate în Timiș, un cetățean roman care a sprijinit doisprezece cetăţeni din Afganistan și Pakistan în încercarea de a trece ilegal frontiera.

Acțiunea a avut loc vineri, 22 aprilie, iar în jurul orei 12.00, o patrulă a poliției de frontieră a oprit pentru verificări, pe DN57, la intrarea în localitatea Jamu Mare, o autoutilitară înmatriculată în România, condusă de un tânăr de 20 de ani.

„În interiorul mijlocului de transport au fost descoperiţi, în calitate de pasageri, doisprezece cetăţeni străini, toți bărbați, fără documente de identitate asupra lor. Poliţiştii de frontieră i-au condus la sediul instituţiei pentru cercetări. În cadrul verificărilor, s-a stabilit că persoanele descoperite în autovehicul sunt cetăţeni din Afganistan și Pakistan, cu vârste cuprinse între 18 şi 44 de ani. De asemenea, în cadrul cercetărilor s-a mai stabilit că șoferul a condus mijlocul de transport fără a poseda un permis de conducere”, transmite Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză, sub aspectul săvârşirii infracţiunii trafic de migranţi și conducerea unui vehicul fără permis de conducere pentru cetățeanul român şi de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii afgani și pakistanezi.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole