Acțiune a polițiștilor rutieri și inspectorilor RAR: 15 certificate de înmatriculare retrase pentru defecțiuni sau nereguli la motociclete

Polițiștii Biroului Rutier Timișoara, împreună cu lucrători din cadrul Registrului Auto Român Timișoara au organizat miercuri, în intervalul orar orar 15:00-18:00, o acțiune  pe bulevardul Michelangelo, având ca scop verificarea legalității deținerii și conducerii mopedelor/ motocicletelor, controlul stării tehnice al autovehiculelor și mopedelor/ motocicletelor, precum și pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică.

Au fost legitimate 143 de persoane și controlate 116 autovehicule, fiind efectuate 22 de testări cu aparatul etilotest și 1 testare cu aparatul drugtest.

În urma verificărilor efectuate au fost aplicate 71 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 11.379 de lei, pentru nerespectarea normelor rutiere, conform O.U.G. 195/2002R. Au fost retrase 24 de certificate de înmatriculare, dintre care 15 pentru defecțiuni sau nereguli constatate la motociclete„, transmite IPJ Timiș.

De asemenea, polițiștii au reținut nouă permise de conducere, dintre care: trei pentru neacordare prioritate autovehicule; două pentru neacordare prioritate pietoni și patru pentru alte abateri.

Recomandăm participanților la trafic să respecte regulile de circulație, să circule cu prudenţă și să nu conducă autovehicule dacă au consumat băuturi alcoolice sau substanțe interzise„, mai transmite IPJ Timiș.

Polițiștii timișeni vor continua să desfășoare activități de verificare în trafic pe principalele artere din județ.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole