SURSE. PNL Timiș este pe cale să piardă zeci de primari – negocieri avansate la primăriile de orașe și din zona periubană a Timișoarei

Partidele politice au intrat în ultimele luni de organizare privind alegerile care au loc anul viitor.

Una dintre cele mai complicate situații se întâlnește la nivelul PNL Timiș care sub conducerea lui Alin Nica – șef și Dănuț Groza – secretar general, adevăratul președinte, s-a rupt în mai multe grupuri, printre care deputatul Claudiu Chira care a format Forța Dreptei cu Ludovic Orban, consilierul local din Timișoara, Raul Ambruș, care a fondat Platforma Liberală, ca urmare a alegerilor trucate în urma cărora viceprimarul Cosmin Tabără a fost ales șef al PNL Timișoara, dar și primarul ales al Lugojului, Claudiu Buciu care are o situația politică incertă deși a câștigat zdrobitor alegerile din 2020.

În același timp, la nivelul primarilor situația este una explozivă, deoarece nemulțumirile legale de modul de a conduce filiala de către cuplul Nica&Groza a ajuns la punctul critic.

Reamintim că Buletin de Timișoara a fost sigura publicație care a anunțat pe surse, pe 28 noiembrie 2021, că 17 primari liberali sunt gata să părăsească PNL Timiș.

Ei bine, după câteva luni peste 20 de primari și membri importanți ai PNL Timiș au semnat un protest adresat conducerii naționale, în care solicitau demiterea din funcție a lui Alin Nica și Dănuț Groza. Deși au scăpat de mazilire, cei doi nu au reușit să gestioneze de niciun fel situația din organizație, ba mai mult, au pierdut la negocierile cu PSD mai multe instituții deconcentrate.

Mai trebuie amintită în context și Scrisoarea pe care deputatul Marile Pirtea, rectorul UVT, a înaintat-o filialei județene în care acuza că în interiorul partidului există tribunale ale poporului, iar cei cu opinii contrare sunt înfierați cu mânie proletară.

Potrivit unor surse politice din mai multe partide politice, deoarece la nivelul PNL Timiș din vara lui 2022 nu s-a schimbat nimic, zeci de primari au bătut deja palma privind plecarea din partid, iar la alții negocierile sunt extrem de avansate.

Principala nemulțumire este legată de prestația lui Alin Nica în funcțiile deținute, atât de șef al CJ Timiș, cât și de șef al PNL Timiș.

Acesta este acuzat ca fiind subordonat intereselor secretarului general Dănuț Groza, partidul nu este consultat privind deciziile importante, numirile în funcție se fac doar într-un și dintr-un cerc extrem de scurt, iar alocările de bani de la Consiliul Județean se fac discreționar pe criteriul cine nu este cu noi nu primește nimic.

Mulți dintre primarii care ar putea părăsi partidul se află chiar la mai multe mandate în funcția comunităților pe care le conduc și în principiu nu doresc decât o nouă conducere în urma căreia partidul să se reîntregească și să se realizeze organizarea pentru alegeri pe altă bază decât cea actuală.

Nemulțumirile mai sunt legate, conform surselor Buletin de Timișoara, și de faptul că filiala este prinsă mai nou într-un foc încrucișat, pe care nu îl girează, privind o vendetă personală pe care Alin Nica o are împotriva conducerii naționale a PNL Timiș, prin care speră înlocuirea actualilor lideri ai PNL și astfel nemulțumiții din Timiș să rămână cu nemulțumirile.

Situația va deveni în perioada următoare de dreptul haotică deoarece se anunță tot mai mulți candidați la alegerile locale, însă doar la PNL Timiș continuă măcelul intern, provocat de Alin Nica și Dănuț Groza, care par că pentru propriile funcții sunt gata să sacrifice orice, primari de orașe, de comune mari, de comune periurbane Timișoarei, doar să rămână pe scaune la partid.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole