Subprefectul PSD de Timiș, Sorin Ionescu, acțiune de forță în școli – bagă polițiștii, DSP-ul și DSV-ul să verifice condițiile igienico-sanitare

Subprefectul PSD de Timiș, Sorin Ionescu, anunță acțiuni de forță în școlile din județ.

Oficialul social-democrat a declarat astăzi că vor fi demarate ample controale pentru verificarea condițiilor igienico-sanitare din unitățile de învățământ.

“VERIFICARE și CONTROL pentru siguranța elevilor în școli. În paralel cu vizitele în școli și întâlnirile cu directori ai unităților de învățământ, am discutat cu reprezentanții instituțiilor abilitate să controleze școlile din toate punctele de vedere, aceștia fiind membri ai Comisiei mixte de verificare și control a stadiului pregătirii școlilor din județul Timiș pentru începerea anului școlar 2022-2023. Comisia mixtă este formată din reprezentanți ai Instituției Prefectului, Inspectoratului Școlar Județean Timiș, Direcției de Sănătate Publică a Județului Timiș, Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Timiș, Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Timiș. Pe lângă verificările tematice ale instituțiilor de control în termenele stabilite, am insistat în mod special ca primele instituții de învățământ din județ verificate să fie cele care au înregistrat neconformități încă din anul școlar precedent. În situația în care, problemele nu au fost rezolvate până acum, timpul să permită remedierea lor pentru a oferi condiții optime în sistemul de educație destinat elevilor, indiferent că provin din mediul rural sau urban. Un alt aspect important îl reprezintă mutarea anumitor școli în locații noi. Am solicitat ca aceste locații în care elevii vor urma cursurile școlare să fie verificate pentru a îndeplini toate măsurile de siguranță. Nu în ultimul rând, am insistat asupra controalelor efectuate la căminele școlare ce aparțin de unitățile de învățământ de pe raza județului Timiș, atât în ceea ce privește condițiile igienico-sanitare, cât și situația cazărilor efective în aceste cămine în care nu ar trebui permisă cazarea mixtă de elevi și adulți ca măsură de prevenire a siguranței minorilor și până la urmă a asigurării unor condiții normale de internat școlar“, a declarat Sorin Ionescu.

Ieri, subprefectul PSD de Timiș a efectuat o vizită la Liceul Teoretic Jean-Louis Calderon din Timișoara.

“În mai puțin de o lună de zile se dă startul noului an școlar. Revenirea elevilor în băncile școlilor obligă la asigurarea creșterii siguranței în unitățile de învățământ și controlului stadiului pregătirii școlilor din județul Timiș. Verificarea autorizațiilor sanitare, a lucrărilor de igienizare și dezinfecție, implementarea măsurilor pentru prevenirea răspândirii infecției cu Covid-19, îndeplinirea condițiilor sanitare-veterinare de funcționare a cantinelor școlare, asigurarea căilor de acces și a protecției în incinta unităților de învățământ, asigurarea transportului școlar prevăzut și asigurarea unor condiții decente și normale în căminele destinate elevilor, trebuie să reprezinte priorități pentru toți factorii din domeniu. În vederea asigurării unui început de an școlar și a desfășurării acestuia în condiții optime, este nevoie de o bună colaborare și implicare eficientă a instituțiilor locale: Inspectoratul Scolar Judetean Timis, Direcția de Sănătate Publică Timiș – DSP Timiș, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Timiș, IPJ Timis, ISU Timiș. Am discutat despre pregătirea începerii anului școlar cu directorul de la Liceul Teoretic Jean-Louis Calderon  din Timișoara, profesor Ionici Ion. Îl felicit pentru modul în care se implică și gestionează situația. Îmi propun să ajung să discut și cu alți conducători de școli, în acest sens, înainte de începerea anului școlar“, a spus după vizită Sorin Ionescu.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole