Stejarul din Piața Libertății a fost tăiat. Ajunge operă de artă. Dominic Fritz: săptămâna viitoare vom planta altul în locul lui. Arborele fusese plantat de Regele Ferdinand I în 1 mai 1923

Stejarul din Piața Libertății a fost tăiat în această dimineață, deoarece era uscat. Arborele fusese plantat de Regele Ferdinand I în 1 mai 1923.

Potrivit primarului săptămâna viitoare va fi plantat altul de către Majestatea Sa Margareta.

“Un moment dureros pentru Timișoara – tăiem stejarul din Piața Libertății, plantat de Regele Ferdinand I în 1 mai 1923. Grav afectat de lucrările de reabilitare a pieței, s-a uscat de câțiva ani și nu mai putea fi salvat. Mă bucur mult că Majestatea Sa Margareta a acceptat invitația mea de a planta, săptămâna viitoare, în locul lui un alt stejar, ca semn de respect pentru legătura istorică pe care Timișoara o are cu Casa Regală și pentru valorile comune pe care le împărtășim. Trunchiul stejarului sădit de Regele Ferdinand I va fi donat Facultății de Arte și Design din Timișoara și va fi transformat într-o operă de artă care va fi amplasată într-un spațiu public. Facem tot posibilul să salvăm celălalt stejar din piață, plantat tot în 1923 de Regina Maria. Intervențiile au fost recomandate în urma unui studiu realizat de specialiștii Asociației Peisagiștilor din România (ASOP) – Filiala Teritorială Vest pentru a-l proteja“, a spus Dominic Fritz.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole