Spectacol-concert, după opereta lui Filaret Barbu, Ana-Lugojana, de Ziua Culturii Române

Sărbătorită pe 15 Ianuarie, Ziua Culturii Române este cel mai potrivit moment din an pentru a pune în valoare tradițiile și folclorul.

Astfel, duminică, 15 Ianuarie, de la ora 18:00, în Sala „Mihai Perian”, a Liceului de Artă „Ion Vidu”, Casa de Cultură a Municipiului Timișoara începe programul din anul de Capitală Europeană a Culturii, cu spectacolul-concert inspirat de opereta „Ana Lugojana”, de Filaret Barbu.

O lucrare pe care etnologul și antropologul Prof.univ.dr. Otilia Hedeșan o compara, la premiera care a avut loc în luna septembrie a anului trecut, cu o celebră lucrare a lui Strauss, numind-o „Liliacul poporului român”.

Soliști sunt: Crina Vezentan, Iosia Balteș, Ovidiu Ciucuriță, Ionuț Pîrvulescu, Bianca Bettina Mihăescu și Cosmina Șerban. Invitat de onoare: soprana Simina Ivan.

Participă: Orchestra „Lira”, dirijor: Radu Popa; dirijor cor : Iosif Todea și dansatorii Ansamblului „Timișul”, al Casei de Cultură a Municipiului Maeștri coregrafi: Maria Dudău-Topciov și Ciprian David. Corul de copii „Solaris”, coordonator: Zeno Popescu

Intrarea este liberă. Se pot rezerva locuri la 0256-498214 sau pe adresa de email office@ccmt.ro, până vineri, 13 ianuarie, ora 14.

Spectacol realizat în cadrul programului „Îndrăznește!/Dare!”, Timișoara, Capitală Europeană a Culturii.

Jurnal de virus, la Biblioteca UPT

Expoziția itinerantă „Jurnal de Virus” (Virus Diary), un proiect conceput și dezvoltat de Dan Perjovschi, va avea un dublu vernisaj la Timișoara, în data de 20 mai. Evenimentul începe la…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole