Șpaisul Bănățean – târgul cu producători locali din Banat organizat în totalitate de elevi din Timișoara

De Ziua Mondială a Alimentației, producători locali din Banat, întreprinderi sociale și ateliere care încurajează consumul responsabil s-au reunit în curtea școlii.

Câteva dintre ideile care au fost motorul acestei ediții:

1.Dacă tinerii află direct de la producători care sunt resursele și eforturile necesare pentru a produce hrană, aceștia vor înțelege mult mai bine care este valoarea reală a ingredientelor;

2.Mai puțină risipă alimentară. Dacă alimentele provin dintr-un lanț alimentar scurt, atunci riscul de alterare în procesul de distribuție este mult mai scăzut;

3.Legumele curate se obțin cu mult efort, de aceea ne dorim să valorificăm fiecare părticică. Borcanul anti-risipă a devenit una dintre cele mai populare activități de reducere a risipei de hrană. Elevii organizează un nou atelier prin care realizează condimente de casă din legume “urâte”, din coji, frunze, codițe, cotoare, semințe care rămân de la gătit.

4.Mai sănătos pentru om și pentru planetă. Datorită faptului că hrana nu trebuie să călătorească mii de kilometri ca să ajungă la noi, atunci nevoia de a folosi conservanți artificiali și alți agenți chimici nesănătoși este foarte redusă.

5. În cadrul târgului elevii au invitat artizani care lucrează cu materiale și ambalaje prietenoase cu natura“, se arată într-un comunicat de presă.

Poate anul care urmează ne vom simți suficient de inspirați încât să formăm o caravană a consumului responsabil, care să se plimbe prin școlile partenere“, mai arată organizatorii.

Partener din economia socială: Asociația Intersect.TM.

Proiect susținut prin programul Mega proiecte de Azi pentru mâine, sponsor Mega Image.

Școli partenere: Colegiul Tehnic Emanuil Ungureanu, Liceul Teoretic Ion I.C. Brătianu, Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară Timișoara, Școala Generală 12.

Societatea Drumuri Municipale Timișoara angajează

Societatea Drumuri Municipale Timișoara S.A. angajează: ·  Laborant încercări fizio-mecanice pentru lucrări drumuri; ·  Șef formație (pentru lucrări amenajare, întreținere și reparații drumuri); ·  Arhivar; ·  Sudor; ·  Strungar; · …

Recomandările noastre

Cele mai citite articole