Sorin Grindeanu: PSD a depus moţiunea de cenzură împotriva Guvernului

Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a anunţat, marţi, că PSD a depus o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Cîţu.

Grindeanu a precizat la Palatul Parlamentului că moţiunea are titlul „Stop sărăciei, scumpirilor şi penalilor. Jos Guvernul Cîţu!”.

„De ce să ne încurcăm în proceduri. Haideţi să votăm cât mai repede această moţiune. (…) Noi în acest moment vedem o singură soluţie: anticipate”, a completat Grindeanu. 

În textul moţiunii de cenzură depusă de PSD, partidul acuză că „dreapta a instalat un penal la Palatul Victoria”, făcând referire la liderul Executivului, premierul Florin Cîţu şi că „Guvernarea perdanţilor a sărăcit România”.

Astăzi, CCR a admis sesizarea premierului privind moţiunea de cenzură depusă de USR PLUS și AUR, potrivit unor surse citate de Digi24.

“Curtea Constituțională a admis în unanimitate sesizarea guvernului și a constatat că există un conflict juridic între Parlament şi Guvern, potrivit unor surse. Pe de altă parte, însă, pentru că Parlamentul nu a dezbatătut moțiunea de cenzură, CCR va cere Parlamentului să dezbată și să voteze moțiunea depusă. Parlmamentul trebuia să își îndeplinească obligația constituțională de a dezbate moțiunea de cenzură“, au mai arătat sursele citate.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole