Sorin Grindeanu atac la Alin Nica: mă duc în Dubai la întâlniri oficiale, nu la șpriț

Ministerul Transporturilor, Sorin “OUG13“ Grindeanu, a anunțat într-o conferință de presă că în următoarea perioadă va efectua o vizită în Emiratele Arabe Unite, pentru discuții oficiale privind dezvoltarea zonei cargo de la Aeroportul Timișoara.

Vicepremierul a lansat și un atac la șeful CJ Timiș, Alin “Săteanul“ Nica, care a efectuat o vizită la Dubai în luna martie, spunând că nu merge la șpriț.

”În 14/15 iunie o să fiu în Emirate, o să am întâlniri oficiale, nu la colț de masă, cu cei care se ocupă cu dezvoltarea acestei zone, zona de cargo și sunt printre liberi mondiali, pentru că există o întâlnire interministerială între cele două guverne, și printre punctele pe care le voi avea este ca în partea adiacentă aeroportului Timișoara să găsim dezvoltare și finanțare astfel încât zona de cargo să poată lua având în Timișoara. Da sunt mai pesimist de felul meu și o să vorbesc despre lucrul acesta după ce vin din Dubai și după întâlniri oficiale, nu la spriț“, a spus Sorin “OUG13“ Grindeanu.

Aluzia cu șprițul făcută de ministrul Transporturilor este la adresa șefului CJ Timiș, Alin “Săteanul“ Nica, care fiind prezent în luna martie în Emiratele Arabe Unite la Expo Dubai a spus că a avut o întâlnire importantă cu Anyian Kutty, directorul executiv al companiei Clarion.

”Astăzi, în cadrul deplasării la Expo Dubai, am discutat cu Anyian Kutty despre construcția unei zone cargo la Aeroportul Timișoara. Directorul executiv de la compania Clarion este foarte interesat de proiectul pe care i l-am prezentat, astfel că și-a arătat disponibilitatea să ne viziteze până la sfârșitul lunii martie. Consiliul Județean Timiș încă așteaptă Hotărârea Guvernului pentru trecerea din proprietatea publică a Statului Român şi administrarea Ministerului Transporturilor în proprietatea publică a judeţului Timiş a 46 hectare de teren pentru realizarea centrului intermodal de transport. M-ar bucura mai mult interes pe această temă din partea ministrului Transporturilor, mai ales că este timișorean“, spunea Alin “Săteanul“ Nica, cu mențiunea că vizita oficialului din Emirate nu s-a mai produs.

La vremea respectivă PSD Timiș a catalogat vizita lui Alin Nica drept o “excursie pe bani publici“.

“Consiliul Județean Timiș, turism pe bani publici! Zilele acestea, are loc expoziția mondială Dubai 2020, unul dintre cele mai mari târguri de turism, servicii și tehnologie. Fiecare țară sau regiune își prezintă ofertele turistice și comerciale. Județul Timiș și Timișoara au un stand dedicat promovării. Acțiunea a fost folosită de către președintele CJ Timiș, Alin Nica, care a transformat delegația oficială într-o excursie de plăcere, evident din banii contribuabilului timișean“, au declara  cei de la PSD Timiș, într-un comunicat de presă la vremea respectivă.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole