Șofer prins beat la volan de două ori în aceeași noapte. Alcoolemia a crescut în jumătate de oră

Polițiștii timișeni și-au amintit că mai trebuie verificați și șoferii. Așa că au început să-i verifice în acest weekend. Astfel, polițiștii au legitimat 400 de persoane, au verificat 310 autoturisme și au efectuat 364 de testări cu aparatul etilotest.

În urma controalelor efectuate, polițiștii au dat 268 de amenzi, dintre care 75 au fost avertismente. Din totalul sancțiunilor, 110 au fost aplicate pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. Polițiștii au verificat totodată, purtarea centurii de siguranță, fiind aplicate 44 de sancțiuni contravenționale. Au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 28 de permise de conducere și au fost retrase 16 certificate de înmatriculare.

De asemenea, au fost constatate șase infracţiuni, patru pentru conducerea sub influența alcoolului și două pentru conducere fără permis.

Duminică, în jurul orei 01:30, polițiștii rutieri au oprit pentru control o mașină, care circula pe strada F.C. Ripensia, la volanul căreia se afla un bărbat în vârstă de 54 de ani. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,24 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că a fost amendat și i-a fost reținut permisul de conducere. După 30 de minute a mai fost oprit și pe bulevardul Michelangelo, de un alt echipaj.

„Având în vedere că polițiștii acționau în acea seara pentru depistarea conducătorilor auto care ar fi circulat sub influenţa alcoolului și substanțelor psihoactive, aceștia au procedat la testarea bărbatului, întrucât manifesta un comportament incoerent. Etilotestul avea să arate o valoare demnă de o infracțiune, respectiv 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infractiunii de conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului. Totodată, polițiștii au întocmit dosar penal și pentru săvârşirea infractiunii de conducerea unui autovehicul, având permisul de conducere suspendat, întrucât permisul de conducere îi fusese reținut cu câteva minute în urmă”, transmite IPJ Timiș.

Accident la Ghiroda

Un accident ușor s-a produs în Ghiroda. În urma incidentului au fost lovite două mașini și a fost distrusă oglinda montată de primărie la intersecția str. Înfrățirea cu str. Viorelelor…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole