Societatea Timișoara decernează premiile pe anii 2019 și 2020 – pe 10 iunie. Premiile “Secera și Ciocanul“ merg la Renate Weber și Valer Dorneanu

Amânată doi ani din cauza pandemiei, ceremonia de înmânare a premiilor acordate de Societatea Timișoara pe anii 2019 și 2020 va avea loc la Biblioteca Centrală Universitară Timișoara, vineri, 10 iunie, ora 18.

Premiul „Speranța” (2020) – Thierry Wolton – istoric specializat în istoria regimurilor criminale comuniste.

Premiul „Speranța” (2019) – Dan Grigore, pianist, compozitor

Premiul „Speranţa“ se acordă „pentru cea mai însemnată contribuţie la instaurarea democraţiei, destrămarea structurilor comuniste şi menţinerea speranţei”.

Premiul „Ion Monoran” (2020) – Traian Orban – rănit, fondator al Asociației Memorialul Revoluției.

Premiul „Ion Monoran” (2019) – Cristian Brâncovan – activist civic, organizator proteste

Premiul „Ion Monoran“ se acordă pentru stăruinţa în demersurile de a decanta valorile morale în societatea românească (Ion Monoran, poet, membru fondator al Societăţii şi ziarului „Timişoara“, a fost revoluționarul care în 16 decembrie 1989 a oprit tramvaiele în Piaţa „Maria“, moment esenţial în declanşarea Revoluţiei de la Timișoara.)

Premiul „Alexandra Indrieş” (2020) – Grupul de investigații „Recorder”

Premiul „Alexandra Indrieş“  se acordă pentru contribuţia avută, prin intermediul cuvântului scris, la dezvoltarea spiritului civic, la promovarea principiilor democraţiei şi ale statului de drept în România. (Alexandra Indrieş, fost deţinut politic, scriitoare, membru fondator al Societăţii Timişoara, editorialist al ziarulului „Timişoara“)

Premiul „Oscar Berger” (2020) –  Ramona Ursu și Daniela Rațiu, jurnaliste

Premiul „Oscar Berger” (2019) – Sabina Fati, jurnalistă, scriitoare

Premiul „Oscar Berger” este decernat pentru înalt profesionalism, spirit civic, pentru abordarea cu curaj şi responsabilitate a unor teme majore din societatea românească şi pentru promovarea unui spirit de eleganţă şi bună credinţă jurnalistică (Oscar Berger a fost redactor șef și director al ziarului Timișoara)

Premiul „Secera și Ciocanul” (2020) – Renate Weber (pentru susținerea în Parlamentul european a încercărilor de subminare a statului de drept în România, proces inițiat și promovat de Liviu Dragnea, fost președinte PSD).

Premiul „Secera și Ciocanul” (2019) – Valer Dorneanu (pentru obediența politică, inclusiv pentru atacarea Legii Lustrației)

Premiul „Secera şi ciocanul“ se acordă pentru efortul depus întru conservarea şi susținerea sistemului şi structurilor (neo)comuniste în România.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole