SMURD Timiș – 25 de ani de la înființare – a devenit simbolul intervenției rapide pentru salvarea de vieți

Data de 23 septembrie 1998 a marcat o nouă și importantă etapă în diversificarea misiunilor încredințate Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Banat” al județului Timiș, o dată cu înființarea serviciului SMURD, devenit simbolul intervenției rapide, pentru salvarea de vieți.

25 de ani de SMURD Timiș înseamnă 25 de ani de luptă cu secundele, 25 de ani de muncă neîntreruptă și mii de vieți salvate, mărturie a curajului celor care îmbracă uniforma  roșie, a devotamentului acestora și a pregătirii lor continue, specializate, adaptate cerințelor și provocărilor actuale.  Astăzi, 30.09.a.c., la Opera Națională Română Timișoara a avut loc Gala aniversară, eveniment la care au participat domnul secretar de stat, dr. Raed Arafat, domnul prim adjunct al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, col. dr. ing. Constantin Florea, conducerea inspectoratului județean, precum și conducerea UPU SMURD Timiș, alături de cadre militare și personal medical din județul Timiș si județele învecinate. În acordul muzicii militare au fost intonate Imnul Național și Imnul SMURD. Printre invitații care au luat cuvântul cu ocazia acestui eveniment aniversar s-au numărat reprezentanți ai autorităților publice locale și ai structurilor cu atribuții în domeniul medical, precum și inspectorii șefi ai inspectoratelor județene învecinate“, arată ISU Banat al județului Timiș.

Pe parcursul activității de salvatori ai vieților si de protecție a comunității, mai multe cadre militare în activitate și în rezervă, dar și voluntari s-au remarcat, fiindu-le înmânate plachete de onoare, trofee aniversare și diplome de apreciere.

Ziua s-a încheiat cu expoziția statică a ambulanțelor SMURD si a tehnicii de intervenție din dotarea salvatorilor timișeni.

Se întrerupe apa două zile în Cerneteaz

Aquatim anunță că, în perioada 13-14 iulie, zilnic între orele 9-15, în Cerneteaz se va efectua spălarea și igienizarea rețelei de distribuție. Pe durata lucrărilor se va întrerupe furnizarea apei…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole