Sindicatul Independent al Învățământului Preuniversitar Timiș: nu vom măsura demnitatea și respectul prin câștiguri financiare

Sindicatele din educaţie au anunţat luni că greva generală declanşată în 22 mai se suspendă.

Sindicaliştii au precizat, însă, că dacă în textul noii legi a salarizării nu se vor aplica principiile cuprinse în ordonanţa de urgenţă privind salariile din învăţământ, greva va fi reluată.

După acest anunț, Sindicatul Independent al Învățământului Preuniversitar Timiș a postat pe pagina de Facebook un mesaj adresa profesorilor, elevilor și părinților.

Stimați colegi, am avut trei săptămâni departe de specificul educației ar spune unii, in congruență cu noțiunea, am spune noi. Am oferit un exemplu de demnitate, solidaritate, determinare și totodata am învățat ca doar impreuna putem reuși. Și, DA, am reușit sa convingem și sa câștigam o bătălie. Poate victoria nu este la nivelul așteptărilor, poate ca numerosii ani de frustrări și nedreptati ne împiedica sa ne bucurăm de pași mărunți. Cu certitudine am inițiat un drum nou, am schimbat mentalități și aceasta se va vedea in timp, mai cu seama ca demersul solidarității va continua. Vom continua pentru copii, pentru viitor și nu vom măsura demnitatea și respectul prin câstiguri financiare. Este, așadar, momentul sa fim din nou modele pentru ceilalți, prin asumarea responsabilităților, pentru a oferi o noua lecție celor care etichetează. Am fost și vom rămâne solidari cu dumneavoastră și va asiguram de intenții oneste. In acest sens vom demonstra vigilenta constanta in ceea ce privește acțiunile ministerului referitoare la adoptarea legilor educației și vom constitui comisii delegate pentru a negocia cu reprezentanții ministerului pentru a garanta transparentă. “Am îndrăznit” și “vom îndrăzni” pentru elevi, pentru ceea ce vor reprezenta ei in viitor și pentru garanția unei educații de calitate care sa impună prin sine demnitate și respect. Comitetul SIIP Timiș“, se arată în postare.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole