Sfârșit de săptămână plin pentru pompierii din Timiș. Au avut peste 200 de intervenții

În acest weekend, aproape 120 de pompieri au asigurat, zilnic, misiunile de protecție a populației, la nivelul județului Timiș. Subunitățile de pompieri au fost solicitate și au intervenit la 215 intervenții și misiuni specifice.

Pompierii au intervenit la stingerea a opt incendii, au acordat primul ajutor medical și au asigurat măsurile PSI necesare la 10 accidente rutiere, au salvat un cățel, au intervenit pentru degajarea unui copac în Timișoara și au asigurat alte patru misiuni de protejare a comunităților. Și de această dată, un număr mare de intervenții au fost pe partea de acordare a primului ajutor medical, astfel echipajele SMURD asigurând răspunsul la 169 solicitări.

Pe linie preventivă, în perioada de referință, pompierii au derulat controale la unități turistice sau obiective care desfăşoară activităţi economice în zonele turistice. Pe timpul verificărilor, principalele aspecte urmărite de inspectorii de prevenire au constat în dotarea cu stingătoare, menținerea liberă a căilor de evacuare și exploatarea în condiții de siguranță a instalațiilor electrice.

De asemenea, pe lângă intervențiile zilnice, pompierii din cadrul celor șapte subunități de intervenție, au desfășurat 19 activități de informare preventivă și verificări la unitățile sanitare și au asigurat măsurile necesare la 3 evenimente culturale.

„Având în vedere numărul mare de accidente la care au fost solicitate să intervină echipajele de pompieri în acest weekend, facem apel la conducătorii auto să fie atenți la condițiile meteorologice și să adapteze viteza condițiilor de drum și vreme. Totodată, pentru prevenirea incendiilor la locuințe, respectați recomandările autorităților și asigurați un climat sigur pentru întreaga familie”, transmite ISU Timiș.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole