Sfârșit de săptămână plin de amenzi pentru șoferii din Timiș. Bețivii nu au lipsit de pe drumurile din județ

Sfârșit de săptămână plin de amenzi pentru șoferii din Timiș. Polițiștii au dat peste 300 de amenzi șoferilor indisciplinați, 130 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. Au reținut și 41 de  permise de conducere. Nu au lipsit nici bețivii de pe șoselele din județ.

Astfel, poliţiştii au constatat 12 infracțiuni și au aplicat 350 de amenzi pentru nerespectarea normelor rutiere, 130 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. Ca măsură tehnico-administrativă, au fost reţinute în vederea suspendării 41 de  permise de conducere, pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire şi limitelor legale de viteză, conducere sub influența băuturilor alcoolice. De asemenea, au fost retrase 21 certificate de înmatriculare.

Nici bețivii nu au lipsit de pe șesele din Timiș. Unul dintre ei, un bărbat de 49 de ani, a fost depistat de polițiști în localitatea Giulvăz. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0.70 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză, a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Altul, de 47 de ani, a fost oprit pe strada Gheorghe Lazăr din Lugoj. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0.60 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză, a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice.

În ambele cazuri, au fost întocmite dosar penal pentru “conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice”.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole