Șeful PSD Timiș, Alfred Simonis: Timișoara Capitală Europeană a Culturii a fost sabotată de PNL Timiș și Alin Nica

Șeful PSD Timiș, Alfred Simonis, liderul PSD Timiș, îl acuză pe Alin Nica de faptul că ar fi încercat să saboteze în permanență proiectul Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023.

Liderul deputaților social-democrați susține că Alin Nica se teme de un eventual succes al administrației Fritz.

Vreau să afirm cu toată responsabilitatea că, din punctul nostru de vedere, Consiliul Județean Timiș, Alin Nica și PNL-ul au încercat să saboteze acest proiect în permanență, de teama unui eventual succes al administrației Fritz. În permanență PNL-ul a încercat să atragă cât mai mult din aceste sume alocate proiectului către CJ Timiș. Au făcut vâlvă, de curând, chiar tipul de activități culturale pe care Alin Nica, cei de la PNL Timiș și cei de la CJ Timiș le doreau a fi implementate: festivități, festivaluri în orașele județului Timiș: Ciacova, Sânnicolau, Buziaș și alte orașe conduse de primari liberali. Sunt orașe care nu au nicio legătură cu Timișoara și cu titlul de Capitală Culturală Europeană pe care Timișoara l-a câștigat în mandatul primarului trecut și Timișoara trebuie să fie motorul acestui eveniment, acestui an cultural, acestei șanse pe care Timișoara, dar și România o are prin câștigarea titlului de către Timișoara”, a declarat Alfred Simonis.

De asemenea, liderul PSD Timiș susține că prin Ordonanța de Urgență aprobată de Camera Deputaților în această săptămână privind sprijinirea financiară a proiectului TM2023, Primăria Timișoara primește majoritatea banilor, dar o sumă ajunge și la CJ Timiș.

Există o sumă importantă și la CJ Timiș pentru activități pe care sper și chiar trag un semnal de alarmă, ca administrația CJ Timiș să n-o investească în proiecte culturale sau mai puțin culturale la zeci de kilometri de Timișoara”, a explicat Alfred Simonis.

Mai mult, deputatul de Timiș a precizat că a depus un amendament la OUG prin care banii destinați promovării proiectului, adică aproape opt milioane de lei, să fie transferați de la CJ Timiș la Asociația TM2023, prin Ministerul Culturii.

Teoria mea și a celor care m-au susținut a fost aceea că aceste sume, fiind alocate pentru a promova orașul, pentru a promova evenimentul pe parcursul acelui an, pentru a promova Timișoara local, național, dar mai ales internațional, este nevoie de un for independent, de o structură care să nu aibă mize mărunte locale. De aceea acești opt milioane de lei s-au transferat la Asociația TM2023, prin Ministerul Culturii. Am văzut că cei de la PNL au fost foarte supărați pe acest lucru”, a afirmat Alfred Simonis.

Șeful PSD Timiș, Alfred Simonis: am o relație cordială cu Dominic Fritz – cu Alin Nica am o relație proastă, nu-l bagă nimeni în seamă nici la el în partid – am văzut că domnul Robu a trecut de 100% în sondaje, nu mai are rost să organizăm alegeri – domnul Robu are procente câte goluri dădea pe meci

Șeful PSD Timiș și președinte interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis, a declarat, marți seara, la TVR Timișoara, în cadrul unui interviu, că are o relație cordială cu primarul Timișoarei…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole