Șeful CJ Timiș, Alin Nica, se opune construirii noului stadion Dan Păltinișanu: e mită electorală – subiect de șantaj politic la adresa timișorenilor

Șeful CJ Timiș, delirantul domn Alin Nica, cunoscut drept Țăranul de la Dudești, a declarat vineri, într-o conferință de presă desfășurată singur-singurel pe gazonul vechiului stadion Dan Păltinișanu, că se opune proiectului de construire a unei noi arene deoarece este mită electorală.

Alin Nica, un traseist politic, se dă drept candidatul Alianței Dreapta Unită pentru un nou mandat în fruntea CJ Timiș, ca membru al Partidului Forța Dreptei, fără însă a demisiona din PNL deoarece și-ar pierde mandatul.

În primul rând aș dori să dezmint anumite afirmații ale celor de la PSD, în speță, ale deputatului Simonis, care continuă să dezinformeze opinia publică și să transforme stadionul într-o mită electorală. Parcursul acestei investiții a fost următorul: studiul de prefezabilitate a început în 2021, a fost finalizat în același an, apoi împreună cu Compania Națională de Investiții, Consiliul Județean Timiș a realizat studiul de fezabilitate. Am aprobat toți indicatorii prin mai multe hotărâri de consiliu județean. În anul 2022 am strâns toate avizele necesare construirii acestui nou stadion. Încă de la începutul anului trecut avem, practic, în bugetul local al județului Timiș, de 3 ani de zile prevăzute sumele pentru demolarea acestei arene. Am tot așteptat după hotărârea de guvern care să aprobe indicatorii tehnico-economici, respectiv hotărârea de guvern care să aprobe demolarea stadionului. Avem toată documentația pentru autorizația de demolare. Așteptăm această hotărâre, fiindcă, fără ea, conform legii, nu putem să depunem la primărie pentru a obține autorizația de demolare. Așadar, nu au existat și nu există blocaje la nivelul Consiliului Județean Timiș pe această investiție, așa cum au afirmat cei de la PSD. Singurul adevărat blocaj pe care îl avem a fost reprezentat chiar de cei de la PSD, chiar de domnul deputat care a blocat acest această investiție în mai multe rânduri și vreau să vă dau un exemplu foarte simplu: stadionul Dinamo, care a început mai târziu decât stadionul nostru. Au început procedurile mai târziu, studiul de fezabilitate a fost aprobat abia anul trecut, iar în decembrie, o dată cu avizarea stadionului din Timișoara, a fost avizat și stadionul Dinamo. Iată că fără influențele domnului deputat, acest stadion a fost aprobat prin hotărâre de guvern luna trecută. Pentru noi este foarte clar că cei de la PSD au amânat intenționat aprobarea acestor indicatori tehnico-economici tocmai pentru a-i aproba în timpul campaniei electorale și pentru a face din această investiție un subiect de șantaj politic la adresa timișorenilor și să ofere într-un fel un fel de mită electorală timișorenilor doar pentru a câștiga câteva procente în plus la alegerile care urmează 9 iunie”, a declarat Alin Nica.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole