Scriitorul Daniel Vighi, unul din fondatorii Societății Timișoara, devine Cetățean de Onoare al Timișoarei

Universitatea de Vest din Timișoara și primarul Dominic Fritz îl propun pe scriitorul Daniel Vighi – membru fondator al Societății Timișoara, Alianței Civice și al Asociației Culturale Ariergarda – pentru distincția de Cetățean de Onoare al Municipiului Timișoara.

De numele lui Daniel Vighi se leagă o parte importantă a istoriei Timișoarei. Cunoscut prozator, eseist și publicist al generației optzeciste, în decembrie 1989 se alătură mișcărilor de protest care au condus la căderea regimului comunist. Numele său este legat și de redactarea Proclamației de la Timișoara, cel mai puternic document al Revoluției din 1989, poate mai valabil astăzi decât oricând. Membru fondator al Societății Timișoara, Alianței Civice și Asociației Culturale Ariergarda, Daniel Vighi este un exemplu de luptător pentru Timișoara, pentru democrație și pentru libertate”, transmite primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Propunerea Universității de Vest și a primarului Timișoarei a fost aprobată de Consiliul Local Timișoara în ședința de azi, marți, 15 noiembrie.  

PROGRAM. Timișoara 2023 – Luminary Lab, activități cu ajutorul luminii, Eufonia Festival, vizite ghidate Patrimoniul sub reflectoare, reconstruiri urbane la Observatorul Seismologic

𝐂𝐚𝐥𝐞𝐧𝐝𝐚𝐫𝐮𝐥 𝐂𝐮𝐥𝐭𝐮𝐫𝐚𝐥 pentru săptămâna 𝟐𝟔 𝐚𝐮𝐠𝐮𝐬𝐭 –𝟏 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞, pentru a ne asigura că nu pierzi niciun moment special al Capitalei Culturale. 👉 𝐒𝐚̂𝐦𝐛𝐚̆𝐭𝐚̆, 𝟐𝟔 𝐚𝐮𝐠𝐮𝐬𝐭: 𝐎𝐛𝐬𝐞𝐫𝐯𝐚𝐭𝐨𝐫𝐮𝐥 𝐒𝐞𝐢𝐬𝐦𝐨𝐥𝐨𝐠𝐢𝐜 (𝐒𝐞𝐢𝐒𝐦𝐨 𝐋𝐚𝐛) –…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole