Șantierul descărcării de pe autostradă de la Sânandrei – 15% progres fizic. Ultimul avertisment pentru constructorul de pe Centura Timișoara Sud

Ministrul Transporturilor, Sorin “OUG13“ Grindeanu, a anunțat că progresul fizic pe șantierul drumului de legătură  A1- DN 69 a ajuns la 15%.

Am verificat astăzi lucrările pe șantierul drumului de legătură  A1- DN 69! Progresul fizic se apropie de 15 %, iar în ultima perioadă mobilizarea în șantier a crescut. Constructorul italian a precizat că a depășit problemele legate de descărcările arheologice și s-a angajat că va avea un progres lunar de aproximativ 7%. Lucrarea nu este grea, dar necesită un ritm susținut de lucru pentru a putea fi încheiată anul viitor (2023)“, a spus ministrul.

Stadiul Centurii Timișoara Sud

Am avut o discuție și cu constructorul italian de pe șantierul Variantei Ocolitoare Timișoara Sud. Este ultimul avertisment pe care-l dau acestui constructor, care înregistrează întârzieri și pe alte șantiere (Tronsonul 1, al Drumului Expres Craiova-Pitești și sectorul Centurii București cuprins între DN 2 șiA2). Înțeleg că și-au rezolvat problemele financiare, deci nu mai au nicio scuză să nu lucreze. Au primit deja certificate negative și luăm în calcul rezilierea, dacă nu cresc ritmul de lucru. Chiar cu riscul ca șantierele să stagneze câteva luni, vom lua această măsură, dacă va fi cazul! După aceea vom face demersurile legale pentru ca noile contracte să fie atribuite unor constructori mai buni. În România contractele trebuie să fie respectate și legea trebuie să fie aplicată tuturor în egală măsură!“, a completat Sorin “OUG13“ Grindeanu.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole