Reprezentantul OMS s-a întâlnit cu primarul Dominic Fritz: apreciem programul Oxigen pentru Timișoara

Primarul Dominic Fritz a avut discuții cu reprezentanta Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), dna Heather Papowitz, expert cu peste 20 de ani de experiență în conducerea și gestionarea programelor pentru managementul riscului de dezastre și urgențe medicale.

Aceasta se află în a doua zi a vizitei la Timișoara și s-a declarat mulțumită de modul în care este gestionată criza COVID19, în toate etapele: depistarea bolii-tratare-monitorizare pacienți.

“Expertul OMS a apreciat programele Oxigen pentru Timișoara prin care datorită implicării comunității locale au fost achiziționate concentratoare de oxigen și pulsoximetre pentru bolnavii de COVID și Pandemic Controller care creează o legătură profesională, digitală, perfect securizată și gratuită, între spital și medicii de familie care au pacienți COVID, sub tratament, la domiciliu. De asemenea, Heather Papowitz a subliniat cât este de important în situații de criză, ca populația să aibă la dispoziție informații accesibile, actualizate permanent și grupate în același loc“, se arată într-un comunicat al Primăriei.

Scopul vizitei expertului OMS este de a identifica bunele practici și punctele vulnerabile în combaterea pandemiei de COVID19, care vor fi grupate într-un raport.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole