“Regele asfaltului“, Dorinel Umbrărescu, a câștigat licitația pentru Centura Timișoara Sud – valoarea lucrărilor care au rămas de executat este de peste 380 de milioane de lei

În urma finalizării procesului de evaluare a ofertelor depuse, DRDP Timișoara a comunicat astăzi, 9 iunie, rezultatul procedurii de atribuire a contractului de “Execuție a lucrărilor din cadrul obiectivului Varianta de Ocolire Timișoara Sud – rest de executat”.

Ofertantul desemnat câștigător este Asocierea SA & PE CONSTRUCT SRL (lider de asociere) – SPEDITION UMB – TEHNOSTRADE SRL, cu preţul de 383.844.478,02 lei, fără TVA.  Perioada de execuție a lucrărilor va fi de 12 luni de la emiterea ordinului de începere, iar perioada de garanție a lucrărilor va fi de 10 ani.   Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații și respectiv după soluționarea contestațiilor/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire, se arată într-un comunicat de presă.

La data rezilierii contractului anterior, în decembrie 2022, progresul fizic al lucrărilor era de 58,26%.

După semnarea contractului, constructorul român va avea la dispoziție 12 luni pentru finalizarea lucrărilor. Procedura pentru semnarea acestui nou contract (finanțat prin #PT) poate începe peste 10 zile, dacă nu vor fi depuse contestații“, a declarat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

SC SA&PE Construct este deținută de copii lui Dorinel Umbrărescu, iar cât despre Spedition UMB SRL, aceasta este cea mai veche societate înființată de Dorinel Umbrărescu, în 1997. Atât Tehnostrade cât şi Spedition UMB au aceeaşi structură a acţionariatului, formată din Mirela Umbrărescu (89% din acţiuni), Alexandru Teodor Umbrărescu (5%), Petru Răzvan Umbrărescu (5%) şi Dorinel Umbrărescu (1%), potrivit datelor de la Registrul Comerţului. 

Recomandările noastre

Cele mai citite articole