Razie în Timiș. Polițiștii rutieri au reținut 44 de permise de conducere, au dat peste 520 de amenzi, dintre care 20 pentru tulburarea ordinii și liniștii publice

Polițiștii rutieri timișeni, sub coordonarea Serviciului Rutier Timiș, au desfășurat acțiuni sâmbătă cu efective mărite pe principalele artere din județ, în vederea combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, depistării conducătorilor auto care nu respectă limitele legale de viteză, precum și pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

Au fost legitimate 1.450 de persoane și controlate 1.200 de autovehicule, fiind efectuate 300 de testări cu aparatul etilotest și 15 testări cu aparatul Drugtest.

În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate 523 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 134.297 de lei. Dintre acestea, 503 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea normelor rutiere și 20 de sancțiuni pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

Polițiștii au reținut 44 de permise de conducere, dintre care: 10 pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului; 17 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză; 4 pentru efectuarea necorespunzătoare a manevrei de depășire; 5 pentru conducere agresivă; 8 pentru altele abateri.

De asemenea, au fost retrase 17 certificate de înmatriculare și constatate 13 infracțiuni la regimul rutier, respectiv: 3 infracțiuni pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului; 5 infracțiuni pentru conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive; 3 infracțiuni pentru conducerea unui autovehicul fără a deține permis de conducere; 2 infracțiuni pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

„Acțiunile preventiv-reactive desfășurate si-au îndeplinit scopul, astfel încât în cursul zilei de ieri, în județul Timiș nu a fost înregistrat niciun accident rutier grav”, transmite IPJ Timiș.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole