Razie a polițiștilor în Timiș. Șoferi beți și drogați prinși la volan. Amenzi de peste 95.000 de lei

Polițiștii rutieri și de ordine publică sub coordonarea Serviciului Rutier Timiș au acționat sâmbătă pe principalele artere din județul Timiș pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența drogurilor și alcoolului, cât și pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor. În cadrul activității au acționat 122 de polițiști alături de șase reprezentanți RAR și ISCTR.

Au fost controlate 1450 de autovehicule și 1550 de persoane legitimate. Polițiștii au efectuat 470 de testări cu aparatul etilotest și 18 cu aparatul drugtest.

În urma controalelor, au fost aplicate 284 de sancțiuni contravenționale în valoare de 95.390 lei, dintre acestea 276 fiind aplicate pentru nerespectarea normelor rutiere.

Polițiștii au constatat 4 infracțiuni rutiere( 2 pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului, 1 pentru conducerea unui auto sub influența substanțelor psihoactive, 1 pentru conducerea unui auto fără a poseda permis de conducere). Au fost reținute în vederea suspendării 23 de permise de conducere(15 pentru conducerea unui auto sub influența alcoolului, 1 pentru efectuarea unei depășiri neregulamentare și 7 pentru alte abateri) și retrase 29 de certificate de înmatriculare. Certificatele de înmatriculare au fost retrase în principal, pentru: modificări ale sistemelor de evacuare, defecțiuni tehnice, anvelope neconforme, lumini neomologate, valabilitatea inspecției tehnice periodice expirată, etc.„, transmite IPJ Timiș.

Sâmbătă, 10 decembrie, a fost depistat pe Calea Dorobanților din Timișoara un bărbat, în vârstă de 43 de ani, care conducea o autoutilitară tractând o semiremorcă, sub influența alcoolului. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,14 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul efectua transport rutier de mărfă și plecase în cursă spre București.

Tot sâmbătă, un tânăr de 22 ani a fost depistat în municipiul Timișoara conducând un autovehicul sub influența substanțelor psihoactive (canabis). A fost întocmit dosar penal.

Plin de șoferi băuți pe șoselele din Timiș

Polițiștii timișeni au prins, în acest sfârșit de săptămână, mai mulți șoferi beți la volan. Au fost întocmite dosare penale. Astfel, sâmbătă, 7 august, în jurul orei 18:30, polițiștii din…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole