Raul Ambruș, PNL Timișoara: „Am câștigat corect alegerile interne”

Președintele PNL Timișoara, Raul Ambruș vrea încheierea scandalului început sâmbătă la alegerile interne. Deși contestate de conducerea PNL Timiș, Ambruș spune că s-au desfășurat corect, conform statului, iar filiala are lider ales.

„Din punctul meu de vedere, lucrările ședinței s-au desfășurat statutar de la început până la sfârșit. Cred că niciun membru nu merita să participe la evenimentele regretabile de sâmbătă. Eu consider că alegerile s-au încheiat de sâmbătă statutar, nu are niciun sens ca acest circ mediatic să fie întreținut pentru că, din punctul meu de vedere, un președinte responsabil nu întreține acest scandal, trebuie îngropată securea războiului, dacă există una. Consider că ar fi cazul să se încheie tot acest scandal mediatic. CCR-ul este format din toți membrii PNL Timișoara, adică toți membri cu cotizația plătită au dreptul să participe la lucrările ședinței. S-au deschis lucrările, a fost alocuțiunea domnului președinte Alin Nica, care a dispus ca ședința să fie amânată, nu s-a supus la vot acest lucru, membrii PNL Timișoara din sală au refuzat să se amâne alegerile. A intervenit un coleg care a propus continuarea ședinței cu îndeplinirile statutare mai departe, s-a supus la vot, s-a votat în unanimitate continuarea ședinței”, a spus, astăzi, Raul Ambruș.

BPJ nu poate statutar să anuleze alegerile, biroul poate să le conteste la București, după care se judecă la Curtea de arbitraj.

BPJ-ul nu are atributul de a valida sau invalida alegerile, se ia la cunoștință procesul verbal care s-a trimis de către Comisia de numărare. acest proces verbal se contestă și se judecă la Curtea de arbitraj la București. în cazul în care se invalidează, este un abuz și o depășire a prerogativelor BPJ-ului, dar pe care o să-l contestăm și noi”, a mai declarat Ambruș.

Ambruș nu se teme de excluderea din PNL, ba mai mult se va distra pentru că procedura este ilegală. „O să mă distrez. Conform regulamentului și deciziilor de la București, pe perioada desfășurării alegerilor, adică până în 25 septembrie, nu se pot face radieri și nu se pot exclude oameni din partid. Nu au cum acum statutar. Nu cred că aceasta este soluția, să dăm afară toți membrii”, mai declară Ambruș.

Cine a provocat scandalul de la alegerile din PNL Timișoara? Secretarul general al PNL Timiș, Dănuț Groza. „Din punctul meu de vedere, ca și o părere personală, domnul secretar general al PNL Timiș este de vină pentru întregul scandal, pentru că el a luat toate aceste decizii în cadrul consiliului general al alegerilor”, spune Ambruș.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole