Raed Arafat: Sunt îngrijorat. Lumea este într-o fază în care nu mai crede în COVID

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, a declarat că populația se află într-o fază în care nu mai crede în boala produsă de virusul SARS-CoV-2.

„Clar că lumea este într-o fază în care nu mai crede sau, cel puțin, crede că e ok situația. Noi vedem o creștere. Vedem o creștere mare în Europa, vedem o creștere la noi încă mai mică. Toate semnalele științifice arată că varianta Delta este mai ușor de transmis, dar persoanele vaccinate sunt mai protejate. Dacă se îmbolnăvesc nu fac formă gravă a bolii, dar în același timp sunt studii ale căror concluzii finale încă nu le-am văzut, dar care spun că e posibil ca severitatea și ajungerea la spital sau la terapie intensivă este mai mare decât ce a fost în variantele anterioare”, a spus Raed Arafat.

Nerespectarea măsurilor este o altă mare îngrijorare.

„Mă îngrijorează că în unele mijloace de transport în comun nu se mai poartă mască. Vedem unii care nu mai poartă mască, nimeni nu îndrăznește să îi spună că regulile și legea spun să poți mască în spațiile închise, inclusiv în mijloacele de transport în comun. Acolo riscul este foarte mare și inclusiv la locul de muncă, în birouri trebuie respectate regulile”, a mai precizat Raed Arafat.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole