PSD și PNL și-au dat mâna pentru o familie din Germania care a rămas fără cei 7 copii

Într-un caz similar familiei Bodnariu, Petru și Camelia Furdui au rămas fără cei 7 copii, care le-au fost luați de Protecția Copilului din Germania și dați spre plasament, separat, în trei grupuri, către trei familii diferite, spune deputatul PNL de Timiș, Ben Oni Ardelean.

“În perioada 6-9 iulie, alături de colegul senator Titus Corlățean, m-am deplasat pentru o misiune oficială în Germania pentru a face demersuri pentru urgentarea reîntregirii familiei. În prima parte a vizitei au fost prezenți pentru susţinerea misiunii o serie de reprezentanţi ai asociaţiilor şi comunităţilor româneşti din Germania, Franţa şi Italia, precum şi înalţi reprezentanţi ai bisericii creştine evanghelice din care face parte familia Furdui, atât din România, cât şi din Germania şi Europa de Vest”, precizează Ben Oni Ardelean.

Vom face tot ce este posibil pentru ca familia Furdui să fie împreună din nou.

“Programul a inclus contacte oficiale cu autorităţi ale guvernului și Parlamentului landului, responsabili politici și ai administrației districtului în care locuiește familia, responsabili cu competențe în materie de protecția minorilor, la nivel local şi la nivelul landului, precum şi întâlniri cu părinţii, comunitatea românească din regiune şi comunitatea religioasă. Totodată, a inclus la Berlin întâlniri cu înalţi reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Externe din Germania şi ai Bundestag-ului. Vom face tot ce este posibil pentru ca familia Furdui să fie împreună din nou”, susține deputatul liberal.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole