Propunere de la Timișoara: Pneumologii ar trebui să aibă dreptul de a indica investigaţii PET-CT pentru diagnosticarea cancerului pulmonar

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş” din Timişoara, dr. Cristian Oancea, a declarat, că medicii pneumologi trebuie să aibă dreptul să dea indicaţie de investigaţie PET-CT (computer tomograf cu emisie de pozitron), ca parte integrantă a procesului de diagnostic şi evaluare în cazul suspiciunilor de cancer pulmonar, în prezent indicaţia revenind exclusiv medicilor oncologi şi fiind puţin accesibilă pacienţilor neoplazici.

Astfel, pacientul ar beneficia de un acces mai facil şi mult mai rapid la această investigație, conducând la scurtarea timpului de iniţiere a terapiei.

Pneumologul Cristian Oancea subliniază că normele legale ar trebui să permită abordarea multidisciplinară în diagnosticul, stadializarea şi managementul pacienţilor cu cancer şi accesul la decontarea serviciului medical PET-CT al tuturor persoanelor cu cancer pulmonar care au primit această indicaţie de la un medic pneumolog.

7 focare de Covid-19 active în Timiș

Direcția de Sănătate Publică Timiș transmite că, la aceasta dată, la nivelul județului, sunt 7 focare de Covid-19 active și se află în supraveghere epidemiologică. A fost închis focarul de…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole