Dominic Fritz dorește Spitalul CFR: timișorenii vor avea de câștigat încă 200 de paturi

Primarul Dominic Fritz a participat zilele trecute la o ședință de Guvern cu primul-ministru Nicolae Ciucă și vicepremierul Sorin Grindeanu pentru o discuție despre viitorul celor 15 spitale CFR din România, din care și unul la Timișoara.

Edilul consideră că prin transferul Spitalul CFR timișorenii ar avea de câștigat.

Anomalia istorică să existe spitale în subordinea Ministerului Transporturilor, care n-are nicio treabă cu sănătatea, trebuie să înceteze. Premierul a subliniat că vrea să se finalizeze procesul de predare încă din acest an. Am anunțat Guvernul României încă din decembrie anul trecut că Municipiul Timișoara este gata să preia în administrare Spitalul CFR, unul din spitale de tradiție ale Timișoarei, cu buni specialiști și cu o paletă largă de servicii medicale. Practic, dacă Spitalul CFR va fi transferat orașului, timișorenii vor avea de câștigat. Spitalul CFR ar spori capacitatea actuală a Spitalului Municipal cu încă 200 de paturi. Pacienții vor avea la dispoziție întreaga paletă de servicii medicale, într-o structură mai eficientă și coerentă decât acum. Am și avea acces mai facil la fonduri europene pentru modernizare, astfel încât în următorii ani Timișoara să-și întărească poziția de pol de servicii medicale de calitate pentru toată regiunea de vest“, a declarat Dominic Fritz.

16 focare active de Covid-19 în Timiș

Direcția de Sănătate Publică Timiș transmite că la aceasta dată, la nivelul județului, sunt 16 focare active și se află în supraveghere epidemiologică. Au fost închise trei focare de Covid-19,…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole