Proprietarii care nu și-au curățat terenurile de ambrozie și cei care nu le îngrijesc, amendați. Au fost verificate și șantiere

Polițiștii locali verifică în această perioadă dacă terenurile care nu au fost curățate de planta alergenă ambrozia.

„Ca urmare a colaborării dintre Poliția Locală și Primăria Timișoara, aceasta din urmă a aplicat un număr de 326 de somații proprietarilor de terenuri neîntreținute, cu potențial de dezvoltare a acestei plante. De la 1 iulie, au urmat verificările privind măsurile luate de proprietari în urma somațiilor, fiind verificate 25 de terenuri și 8 organizări de șantiere. Aici s-a constatat că 11 dintre acestea nu au luat măsura distrugerii ambroziei, fiind aplicate sancțiuni cu avertisment, așa cum prevede legea, în cazul a 6 terenuri și 5 șantiere, iar în cazul în care nici după aceste măsuri nu se vor cosi locațiile, urmează sancțiuni contravenționale, de la 1.000 lei la 5.000 lei pentru persoanele fizice și de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru persoanele juridice”, transmite Poliția Locală Timișoara.

Pe lângă aceste verificări, polițiștii locali au mai luat măsuri și în cazul terenurilor neîntreținute, necosite și neigienizate de pe raza municipiului Timișoara. Astfel că, în intervalul mai – iulie, au fost aplicate 22 de sancțiuni în valoare de 48.500 lei. Verificările pe aceste linii continuă.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole