Proiecții video la Comenduirea Garnizoanei din Timișoara – începând cu sâmbătă, 9 iulie, ora 18

Asociația SIMULTAN, prezintă un nou capitol din Arhiva Media, prima bibliotecă digitală de video art din România. Constituită în 2020, proiectul SIMULTAN [media archive] propune (re)constituirea unei baze de date online, o arhivă digitală bazată pe lucrările video selectate în cei 16 ani de ediții ale festivalului Simultan, dar și al altor materiale documentare (video și audio) începând cu 2005 și până în prezent.

Cinci selecții curatoriate, având ca bază de lucru această arhivă digitală, vor putea fi urmărite în Timișoara începând cu sâmbătă, 9 iulie, ora 18.

Aceste selecții au fost realizate de cinci masteranzi ai Facultății de Arte și Design din Timișoara, Garvil Pop, Cătălin Beldean, Marina Paladi, Loredana Ilie și Isabella Madarásy, coordonați de Maria Oroșan-Telea, ghidați fiind de interesele teoretice personale, dar și de dinamica arhivei online, de nenumăratele posibilități de asociere între materialele video existente.

Cele 3 video proiecții ale selecțiilor vor avea loc pe 9, 13 și 20 iulie 2022 la Comenduirea Garnizoanei din Timișoara (Piața Libertății, nr.5) și online începând cu ziua următoare prezentării fiecărei selecții pe https://archive.simultan.org.

Program:

Sâmbătă, 9 iulie __ SELECȚII #1

18h : GAVRIL POP – Slam Dunk

*selecție disponibilă online din 10 iulie

Miercuri, 13 iulie __ SELECȚII #2

18h : CĂTĂLIN BELDEAN – Distorted res publica. Asediul persoanei

19h : MARINA PALADI – Numai ce văd fără să mă uit în oglindă sînt eu

**selecție disponibilă online din 14 iulie

Miercuri, 20 iulie __ SELECȚII #3

18h : LOREDANA ILIE – Bodies

19h : ISABELLA MADARÁSZ – Anthropocene, cyborg

**selecție disponibilă online din 21 iulie

Recomandările noastre

Cele mai citite articole