Primăria Timișoara pune în circulație noul tramvai Bozankaya, care a costat aproape 10 milioane de lei bucata

Primăria Municipiului Timişoara va pune în circulație marți, 14 decembrie, noul tramvai Bozankaya.

Evenimentul va avea loc începând cu ora 16, la Muzeul de Transport Public ,,Corneliu Mikloși”, din bulevardul Take Ionescu, nr.83.

Municipiul Timișoara va achiziționa 21 de tramvaie noi, în baza Contractului de furnizare nr.103/26.07.2019, semnat cu Bozankaya Otomotiv MAK. IML. ITH. VE IHR A.S.

“Pentru a fi acceptat la recepție, primul tramvaiul livrat a trebuit să fie omologat/agrementat în România, iar furnizorul a parcurs toate etape necesare obținerii omologării. S-au efectuat 57 de teste și încercări, din care 23 au fost realizate în laboratoare agreate din Uniunea Europeană, laboratoare specializate din Germania, Cehia și Spania, după care au urmat teste în Timișoara și în fabrica din Ankara“, transmite municipalitatea.

Caracteristici tramvaie: lungime: 29,95 m, lăţime: 2,40 m, număr călători: 200, autonomie tramvai: 63 km (asigurată printr-o sursă de furnizare a energiei electrice, montată pe tramvai).

Preţ unitar tramvai, după licitaţie: 9.736.875,00 lei, fără TVA, finanțarea fiind din fonduri europene, prin Programul Oprețional Regional.

Proiectul este co-finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole