Primăria Timișoara premiată pentru platformele online de informare a cetățenilor în privința Covid-19

Timișoara a primit premiul întâi al competiției de bune practici „Inovație și calitate în sectorul public”, la categoria „Sănătate comunitară: de la vorbe la fapte”, pentru platformele covid19.primariatm.ro și oxigen.primariatm.ro, competiție organizată de Agenția Națională a Funcționarilor Publici.

“Ne onorează această distincție pentru că este o recunoaștere a muncii depuse de o neobosită echipă de voluntari, împreună cu colegi din primărie, vreme de mai bine de un an. Este aprecierea unui nou mod de lucru pe care l-am introdus la Timișoara, acela de a încuraja oameni cu experiență și vocație să vină alături de administrație, în mod voluntar, pentru a face mai bine lucrurile pentru comunitate. Și pentru asta le sunt recunoscător! Mulțumită profesionalismului și seriozității lor, covid19.primariatm.ro și oxigen.primariatm.ro au devenit două platforme resursă în perioada de criză sanitară pe care o traversăm, cu informații într-un format accesibil tuturor și zilnic actualizate, adunate și prelucrate pe înțelesul fiecăruia, despre restricții în diverse scenarii sau resurse pentru cei bolnavi și tratați de către medicii de familie, la domiciliu“, a spus primarul Dominic Fritz.

Ce informații oferă platformele

“De pe covid19.primariatm.ro știm care e rata de infectare, numărul de locuri libere la ATI, numărul de paturi libere non-ATI, cu oxigeno-terapie, restricțiile de deplasare, conform legislației în vigoare, locurile unde ne putem vaccina și cum ne putem face programare, cum trebuie să reacționăm la simptomele bolii și unde să sunăm etc.

De pe oxigen.primariatm.ro medicii de familie pot genera cu ajutorul soluției software „pandemic controller” rețetele medicale pentru pacienții confirmați cu Covid19 și pot comanda aparate de oxigen și pulsoximetre pentru pacienții care ar trebui să ajungă la spital, dar nu mai au loc în perioadele de vârf ale valurilor pandemice“, a mai precizat primarul Timișoarei.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole