Primăria Timișoara încheie un protocol cu Garda de Mediu pentru prinderea și sancționarea drastică a celor care abandonează deșeuri

Un protocol de colaborare va fi semnat între Primăria Municipiului Timișoara, Poliția Locală Timișoara și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, acesta vizând depistarea celor care transportă și depozitează ilegal deșeuri pe raza municipiului, formând depozite clandestine.

„În Timișoara, doar în acest an, am identificat peste 500 de depozite clandestine de deșeuri, acest fenomen luând amploare în ultimii ani. În urma semnării acestui protocol, polițiștii locali, împreună cu comisari ai Gărzii de Mediu și angajați ai Serviciului de Salubritate din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara vor putea desfășura acțiuni comune de prindere a celor care transportă și abandonează gunoaie pe domeniul public. Astfel, pe lângă amendă, se va putea confisca și mașina folosită la transportul ilegal de deșeuri. Cu toții ne dorim un oraș curat, iar aceste acțiuni comune vor putea pune o frână serioasă fenomenului de abandon al deșeurilor”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Protocolul este necesar întrucât Garda Națională de Mediu are competențe în aplicarea legislației naționale, Direcția Poliția Locală Timișoara are competențe în aplicarea unei părți a legislației naționale și a actelor normative locale, iar Serviciul Managementul Deșeurilor și Salubritate gestionează activitatea de salubrizare în Timișoara. Astfel, în urma semnării acestui protocol se va putea aplica legislația completă în domeniu pentru stoparea fenomenului de abandon al deșeurilor.

Aprobarea acestui protocol va fi dezbătută în următoarea ședință de plen a Consiliului Local Timișoara.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole