Scandal în comuna Valcani. 45 de elevi nu au transport școlar la început de an. Primarul îi acuză pe șeful CJ Timiș – Alin Nica și pe subprefectul – Ovidiu Drăgănescu de ZERO implicare

Primarul comunei Valcani, Dragoș Buicu, este unul dintre cei câțiva primari din Timiș care toamna trecută a decis să meargă cu echipa PNL la alegerile locale, deși în 2016 fusese ales primar din partea PSD.

Schimbarea nu l-a ajutat prea mult, iar comuna nu a primit ajutorul sperat de către edil.

Nici măcar sprijin pentru transportul școlar nu au primit cetățenii din Valcani din partea lui Alin Nica și Dănuț Groza, șefii PNL Timiș de astăzi, adică un fost și un actual primar, care cunosc extrem de bine realitățile din județ.

“Doresc sa fac un anunț pentru elevii de liceu care fac naveta din Valcani, precum si pentru părinții lor“, își începe oftul primarul liberal, fost pesedist, Dragoș Buicu.

“Subsemnatul, primarul Comunei Valcani, a incercat sa rezolve problema transportului scolar al elevilor sesizând atat parlamentarii de Timis cât si Consiliul Judetean Timis asupra acestei probleme încă din luna mai a acestui an, rezultatul a fost zero din păcate, in acest moment din cauza datoriilor neachitate cât si a putinilor bani alocați neputând sa preseteze acest serviciu“, spune primarul.

Ajutor ZERO din partea președintelui CJ – Alin Nica și din partea subprefectului – Ovidiu Drăgănescu

“Am incercat si in ultimele zile sa ajut la rezolvarea problemei, discutand atat cu președintele CJ Timis, cât si cu subprefectul județului Timis,din păcate fără zezultat. Cei ce puteau rezolva problema din timp din păcate nu au făcut nimic in acest sens, si acele persoane se gasesc in parlament si in guvern. In schimb scutiri de impozite si despăgubiri pentru marile societăți care operează in zona se pot acorda. Din păcate copii angajaților care lucrează pe salarii minime nu pot beneficia de facilitați asumate prin lege, dar marile societăți beneficiază de toate acestea. In încheiere doresc sa rețineți faptul ca, toate urările de bine cu ghilimelele de rigoare mi le ați acordat va rog sa le faceți către domni parlamentari si minister care in mod sigur vor dormi liniștiti in aceasta noapte cât si in urmatoarele“, menționează Dragoș Buicu.

Comentariile oamenilor din comuna au venit avalanșă pe pagina de Facebook a primăriei.

“întrebarea este…dacă ,,domnii Parlamentari” se confruntau cu o astfel de problema, bănuiesc ca problema s-ar fi rezolvat cu viteza luminii,dar din nefericire pentru noi ca părinți ai acestor elevi nu avem posibilitatea financiara de a ne trimite copii cu limuzina la școală…sa le fie rușine..“, a scris Lavinia Lavinia.

“Trăiască Pnl !!!!!!!!!!! Gunoaie!!!!“, este un alt comentariu, al lui Petre Crisan.

“Ati trecut la PNL ca sa va dea ,,lapte si miere ,,si acum va plângeti ca nu va ajuta, ASTEPTATI …!!!“, consideră Anica Baciu.

Unii dintre cetățenii care au intervenit în discuție consideră că primăria trebuia să acopere costul din bugetul local, însă răspunsul primarului vine prompt: “noi ca si comuna avem posibilitatea de a aloca bani doar pentru preșcolari, si elevii care invata in localitate, sub diferite forme, nu putem aloca bani pentru elevi de la licee care sunt in alte localități. Rezolvați Dvs la Curtea de conturi si noi putem ajuta“.


În urma discuțiilor singura soluție care a fost identificată este ca părinții să susțină financiar deplasarea elevilor de liceu.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole