Primăria Timișoara anunță că 41 de artere importante din oraș vor fi astăzi spălate cu utilajele Brantner

Primăria Timișoara, prin Serviciul Managementul Deșeurilor și Salubritate, anunță că începe programul de spălare a străzilor. Lucrările diminuează cantitatea de praf de pe carosabil și, implicit, din aer.

”Așa cum am spus, încă de la aprobarea bugetului local pe anul acesta, investim mai mult în curățenia orașului. Sunt mai multe măsuri pe care le derulăm concomitent: intensificarea programului de salubrizare stradală cu echipe de la Penitenciar, controale la șantierele din oraș pentru a stopa împrăștierea noroiului de pe roțile mașinilor în tot orașul, depistarea și eliminarea gropilor clandestine de gunoi și amendarea celor care nu respectă legislația în domeniu. În curând, vom amplasa 500 de coșuri noi de gunoi în oraș. După ce vreme de mai bine de o lună, echipele mixte de la firma de salubrizare și de la Penitenciar au ras tone de noroi de pe străzi, astăzi, am trecut la următoarea etapă, cea de spălare mecanizată a străzilor”, a precizat primarul Dominic Fritz.

Străzile care sunt spălate pe parcursul zilei de astăzi sunt: Martirilor, Dr. Iosif Bulbuca, Cl. Buziașului (Stan Vidrighin), Bd. Sudului, Bd. Liviu Rebreanu, Calea Șagului, Bd. 16 Decembrie 1989, Bd. Vasile Pârvan, Str. Cluj, Str. Arieș, F.C. Ripensia, Martir Surorile Caceu, Bd. Mihai Viteazul, Bd. General I.Dragalina,  Spl. Tudor Vladimirescu, Bd. Michelangelo, Str. 20 Decembrie, I.C.Brătianu, Gh. Dima, Paris, Oituz, Bd. Regele Ferdinand I, Bd. Republicii, Str. Sf. Ioan, Hector, Bd. Take Ionescu, Str. Popa Șapcă, Bd. Antenei, Calea Sever Bocu, Str. Divizia 9 Cavalerie, Aristide Demetriade, Gh. Adam, Amurgului, Calea Aradului, Al. I. Cuza, Str. Gh. Lazăr, Calea Circumvalațiunii, Torontalului, Str. Miresei și Martin Luther.

„Primele lucrări de spălare mecanizată cu utilajele din dotarea Brantner sunt astăzi în desfășurare pe 41 de artere importante din Timișoara. Timpul favorabil din ultimele zile creează condițiile pentru începerea programului de spălare, care urmează să fie organizat pe diverse zone. Primele utilaje au fost scoase, ieri, în teren pentru probe, iar astăzi au început acțiunile propriu-zise.  Străzile pe care se intervine sunt străzi cu două benzi pe sens, majoritatea dintre ele fără locuri de parcare adiacente carosabilului. Aici s-a intervenit deja cu lucrări prealabile necesare: curățarea marginii carosabilului și rigolelor prin răzuirea stratului de praf întărit și măturat mecanizat”, transmite Primăria Timișoara.

Intervențiile următoare vor avea loc pe străzi de dimensiuni mai reduse. Pentru această etapă,  responsabilii Brantner și ai Poliției Locale se coordonează, începând de astăzi, pentru organizarea și eliberarea locurilor de parcare pe tronsoanele și în intervalele orare în care vor avea loc acțiunile de curățare și spălare a străzilor.

Sprijinul dumneavoastră este foarte important. Urmăriți graficele de lucrări următoare. Aceste vor fi comunicate în timp util pe www.primariatm.ro.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole