Primăria Timișoara a semnat contractul de finanțare europeană pentru Centrul Cultural și Educațional Freidorf

A fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul “Reabilitare cinematograf și schimbare destinație în „Centrul Cultural și Educațional Freidorf”, depus la Asociația Grupul de Acțiune Locală Freidorf și finanțat prin fonduri europene din Programul Operațional Regional.

Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii în anul 2023, iar prin dosarul de candidatură s-a angajat la realizarea unor obiective de infrastructură culturală, printre care și reconversia fostelor cinematografe ale orașului în centre culturale.

“Intervențiile propuse prin proiect vizează investiții în reabilitarea și dotarea unei clădiri destinate utilizării publice pentru servicii sociale și activități culturale. Astfel, viitorul Centru Cultural și Educațional Freidorf, situat pe str. Nicolae Andreescu, nr. 97, va cuprinde: o clădire pe două niveluri supraterane cu toate echipamentele și dotările necesare. Centrul Cultural și Educațional va oferi servicii culturale și servicii sociale de tip- Centru de zi pentru asistență integrată (informare și consiliere psiho-socială, consiliere familială, consiliere vocațională, terapie ocupațională, educare și socializare, grupuri suport, servicii medicale de bază etc). Prioritate vor avea persoanele cu domiciliul/reședința în zona Freidorf“, a declarat primarul Dominic Fritz.

Valoarea totală a proiectului este 2.318.260,05 lei.

În prezent, este în desfășurare contractul de prestări servicii de proiectare și asistență tehnică din partea proiectantului.

Perioada de implementare a proiectului este de 38 luni, între 10.08.2020 și 30.09.2023.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole