Primăria Timișoara a început campania de sterilizare gratuită a câinilor – proprietarii se pot programa telefonic sau prin email

A demarat campania de sterilizare gratuită a câinilor aparținând rasei comune și metișilor, finanțată de Primăria Municipiului Timișoara.

Campania este destinată sterilizării animalelor ai căror stăpâni, persoane fizice, au venituri sub salariul mediu brut și domiciliul sau reședința în Timișoara.

Pentru înscriere, proprietarii au la dispoziție două numere de telefon dedicate:

🐾 0256/969 interior 198

🐾 0256/969 interior 102

După formarea numărului de telefon, se tastează interiorul 198 sau 102, fără a mai aștepta direcționarea prin centrală. Beneficiarii trebuie să își comunice numele și prenumele, adresa de domiciliu și un număr de telefon.

Procedura de înscriere se poate realiza extrem de simplu și prin e-mail la adresa: alexandra.pintea@primariatm.ro.

Pe această adresă de e-mail, se vor transmite aceleași date:  numele și prenumele proprietarului, domiciliul și numărul de telefon.

Primii doritori s-au înscris deja, urmând să primească informațiile necesare în vederea stabiliriii datei și orei pentru programare. Se va emite un bon de ordine, cu valabilitate de două luni, interval în care se va realiza intervenția, conform programării.

Proprietarul se va prezenta, în termenul comunicat, la cabinetul veterinar, în vederea sterilizării animalului de companie, cu următoarele documente:

🐾 cartea de identitate a proprietarului animalului de companie, care să ateste domiciliul sau reședința în Timișoara;

🐾 carnetul de sănătate al câinelui care atestă microciparea;

🐾 dovada veniturilor proprietarului, în valoare mai mică decât salariul mediu brut, în conformitate cu legislația în vigoare (adeverință, cupon de pensie, declarație pe proprie răspundere).

 În cazul în care câinele nu este microcipat, individualizarea și înregistrarea pot fi făcute în ziua sterilizării, costurile fiind suportate de către proprietar. În situația în care proprietarul are venituri foarte mici și nu își permite să achite costul microcipării, acesta va fi suportat de o organizație non-guvernamentală de protecție a animalelor, care și-a exprimat disponibilitatea de a sprijini astfel proprietarii care doresc să parcurgă întreaga procedură, dar nu dispun de resursele financiare necesare.

Programul se va derula pe o perioadă de 2 ani și va asigura contravaloarea sterilizării pentru aproximativ 2500 de câini.

Campania de sterilizare gratuită reprezintă o oportunitate pentru iubitorii de animale de a le oferi șansa unei vieți mai bune și de a diminua numărul câinilor abandonați.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole