Primăria Timișoara a atras anul acesta peste 35 de milioane de lei din fonduri europene pentru dotarea a trei spitale timișorene cu echipamente medicale

Primarul Dominic Fritz spune că administrația pe care o conduce a reușit să atragă fonduri europene în valoare de 35 de milioane de lei pentru dotarea a trei spitale: Victor Babeș, Louis Țurcanu și Municipal.

“Peste 35 de milioane de lei am atras, anul acesta, din fonduri europene pentru dotarea a trei spitale timișorene cu echipamente medicale și de protecție anti- COVID 19.  Primăria Municipiului Timișoara a încheiat un parteneriat cu spitalele Victor Babeș, Louis Țurcanu și Municipal, concretizat în această vară de semnarea a două contracte de finanțare nerambursabilă“, a declarat Dominic Fritz.

Paturi ATI, aparate de ventilație și de monitorizare, printre achiziții.

“Fondurile atrase ne ajută pe de o parte să recuperăm banii din bugetul local puși deja la dispoziția spitalelor și cheltuiți pentru dotări cum sunt paturile ATI, aparatele de ventilație, de monitorizare, echipamentele de protecție personală, de la momentul declanșării crizei sanitare, la începutul anului trecut. În același timp, continuăm să sprijinim spitalele cu noi dotări absolut necesare în această perioadă, având aceste fonduri la dispoziție. Anul acesta ajungem la o investiție de 45 de milioane de lei în infrastructura sanitară. Cel mai mare proiect medical în derulare este construcția noului centru de recuperare respiratorie pentru pacienții cu boli pulmonare sau sechele lăsate de Covid, de la Spitalul Babeș“, a mai precizat primarul Timișoarei.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole