Primăria Sânnicolau Mare a atribuit într-un minut patru contracte de peste 500 de mii de lei aceleași firme

Primăria Sânnicolau Mare condusă de secretarul general al PNL Timiș, Dănuț Groza, a atribuit în 9 noiembrie 2022, deci cu doar două zile în urmă, cinci contacte de proiectare în valoare toată de 674.750 de lei pentru diverse lucrări ce urmează să fie finanțate prin Programul Național de Redegresare și Reziliență.

Patru dintre aceste contracte au fost atribuite în același minut, așa cum se poate vedea mai jos în capturile din Sistemul de Achiziții Publice, iar cel de-al cincilea contract a fost atribuit la o oră distanță.

Fiecare contract are o valoare de 134.950 de lei:

1. Achizitie servicii intocmire DALI renovare energetica cladiri rezidentiale Lot 5 – 134.950 de lei;

2. Achizitie servicii intocmire DALI renovare energetica cladiri rezidentiale Lot 4 -134.950 de lei ;

3. Achizitie servicii intocmire DALI Renovare energetica cladiri rezidentiale Lot 3 – 134.950 de lei;

4. Achizitie servicii intocmire DALI renovare energetica cladiri rezidentiale Lot 2 – 134.950 de lei;

5. Achizitie servicii intocmire DALI Renovare energetica cladiri rezidentiale Lot 1 – 134.950 de lei.

Firma către care au fost atribuite contractele de către Primăria Sânnicolau Mare este Klever System SRL cu sediul în Bistrița-Năsăud, fiind administrată de George Sebastian Naghiu, și care a reabilitat termic blocuri din județele Cluj, Mureș, Harghita și Bistrița – Năsăud.

Compania a fost implicată de-a lungul timpului în mai multe scandaluri.

Unul dintre ele s-a petrecut în anul 2015 când în municipiul Bistrița a izbucnit un scandal monstru, deoarece a fost creat un adevărat haos urbanistic după ce firma lui George Naghiu a zugrăvit în mov și albastru două blocuri, așa cum puteți citi AICI.

Totodată, în luna mai a acestui an, schema de la Sânnicolau Mare s-a întâmplat la Primăria Rădăuți. Aici însă George Naghiu a primit șapte contracte atribuite direct în doar două minute, dar pe o altă firmă pe care o administrează, este vorba despre Wild Harmony, așa cum a scris AICI publicația Glasul Sucevei.

Relațiile dintre Klever System SRL și Primăria Sânnicolau Mare nu se opresc aici, deoarece chiar anul acesta firma a mai primit diverse contracte de la administrația păstorită de primarul Dănuț Groza.

Pe 5 octombrie 2022, Klever System SRL primește de la Primăria Sânnicolau Mare un contrcat de 30.000 de lei pentru “servicii elaborare documentatie tehnico-economica cladire Sc. Gimnaziala nr. 2“.

Pe 27 mai 2022 este atribuit un contract de 12.000 de lei pentru “consultanta cerere de finantare prin PNRR“.

Pe 12 mai 2022, Primăria Sânnicolau Mare face o achizițietot cuKlever System SRL în valoare de 135.000 de lei “pentru servicii de expertiza tehnica si audit energetic“.

Pe 2 mai 2022 sunt cumpărate “servicii de expertiza tehnica si audit energetic“ în valoare de 135.000 de lei.

Așadar, în anul 2022, Primăria Sânnicolau Mare a atribuit firmeiKlever System SRL o sumă totală de peste 950 de mii de lei.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole