Primăria Șag ia măsuri în privința câinilor fără stăpân – formează echipe mixte de control și trece la microciparea tuturor animalelor

Primăria Șag ia măsuri în privința câinilor fără stăpân, din cauza problemelor pe care le creează și a faptului că locuitorii sunt tot mai deranjați de prezenta pe domeniul public a câinilor comunitari.

“Firma Danyflor, la solicitarea Primăriei a acționat pe raza comunei Sag, împreună cu Poliția Locala in vederea capturării câinilor comunitari (fără stăpân). Pentru a eficientiza managementul populației canine, am avut la sediul instituției o întâlnire cu domnul Găina Constantin, medicul veterinar al Circumscripției Sanitar Veterinare – Sag. Am stabilit ca începând cu data de 20.01.2022  doua echipe formate din câte un medic veterinar si un polițist local vor verifica respectarea obligațiilor legale ce revin fiecărui deținător de câini.  Cu aceasta ocazie se vor efectua înregistrarea si microciparea fiecărui animal de pe raza comunei. Totodata, vom anunța in perioada imediat următoare, un termen limita pana la care toti proprietarii/ deținătorii vor trebui sa își sterilizeze câinii, conform legii. Dupa acel termen, se vor aplica amenzi“, a declarat primarul Flavius Roșu.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole