Primăria Șag face schimb de terenuri cu Parohia Ortodoxă Șag. Scopul este realizarea unor investiții în educație prin construirea unor noi corpuri de clădire

Primăria Șag a finalizat un schimb de terenuri cu Parohia Ortodoxă Șag.

“Realizam un fapt de o importanta istorica pentru comunitatea noastră! Rezolvarea situației terenurilor scolii, finalizata  astăzi prin semnarea documentelor oficiale intre Comuna Sag si Parohia Ortodoxă Sag, reprezintă dincolo de buna colaborare intre cele doua instituții, un punct de referință in ceea ce privește buna gestionare a patrimoniului local“, a spus primarul Flavius Roșu.

Schimbul de terenuri, necesar pentru viitoare investiții

“Dupa clarificarea situației juridice a terenului pe care este amplasata Școala gimnaziala Sag s- a constatat ca o parte din curtea Școlii si clădirea vechii scoli nu sunt in proprietatea comunei ( 3626 mp). A devenit evident ca e necesar un schimb de proprietăți, intre Comuna si Biserica, Primaria oferind la schimb terenuri( 1303 mp, 382 mp si 707 mp). Prin acest schimb, întreg perimetrul ocupat in prezent de curtea Scolii va avea un singur proprietar- Comuna Șag! Acest fapt va permite realizarea unor investiții viitoare in educație prin construirea unor noi corpuri de clădire in vederea măririi capacității spațiilor școlare, având in vedere dinamica creșterii populației in comuna noastră. De altfel, încă de anul trecut gândim un astfel de proiect de extindere“, a mai precizat Flavius Roșu.

Consiliul Local a aprobat demersul primăriei

“Mulțumirile mele se îndreaptă către Î.P.S. IOAN SELEJAN, Arhiepiscopul Timişoarei şi Mitropolitul Banatului si Preotul Parohiei Ortodoxe Sag, Florin Baran,  care au răspuns pozitiv demersului nostru, demonstrând încă o data ca Biserica e un stâlp al comunității. Nu in cele din urma, sunt recunoscător majorității colegilor din actualul Consiliu Local, care spre deosebire de cel din mandatul precedent, au înțeles necesitatea acestui demers si au acționat constructiv, validând prin vot propunerea executivului Primăriei, de a realiza acest schimb de terenuri, a declarat primarul comunei Șag“, Flavius Roșu.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole