Primăria Dumbrăvița nu poate investi pe 112 străzi din comună. Nu au fost cedate de proprietarii terenurilor

Primarul USR al comunei Dumbrăvița, Horia Bugarin, a dezvăluit o gravă problemă cu care se confruntă cea mai bogată comună din România, problema terenurilor care nu se află în patrimoniul primăriei deoarece nu au fost cedate de proprietari, iar acum nu se poate face niciun fel de investiție pe acelea suprafețe.

“Una dintre problemele cele mai grave ale localității noastre o reprezintă străzile care nu au fost cedate primăriei. O situație pe cât de absurdă pe atât de problematică atât pentru administrația locală, cât mai ales pentru cetățeni. Una dintre aceste străzi este și Galileo Galilei. Recent, în timpul pietruirii străzii Tehnicii, mai mulți locatari de pe Galilei au solicitat echipei de la Dumbrăvița Investiții să le rezolve și lor strada. Le înțeleg nemulțumirea acumulată de-a lungul timpului și am mers să detensionez situația pentru că societatea în cauză nu face decât să respecte contractul și solicitările primăriei. Pe strada G. Galilei este totuși o situație fericită deoarece doar pe o porțiune de drum, doar jumătate din partea carosabilă nu este cedată. Astfel, chiar dacă poate părea ridicol, am reușit să reabilităm partea noastră de drum, iar locuitorii de acolo să aibă condiții mai bune de circulat. Nu perfecte, dar mai bune“, spune Horia Bugarin.

O parte din străzi vor fi preluate, însă nu toate.

“Nu vreau să intru în detaliile trecutului, de ce și cum s-a ajuns să existe drumuri locuite de peste 10 ani și care să nu fie cedate. Dar Curtea de Conturi nu permite cheltuirea banilor publici pe aceste străzi, de aceea am făcut din preluarea lor o prioritate. Nu se pot extinde utilități, nu se pot moderniza drumuri, dar, cel mai grav, nu se pot da autorizații de construire fără acordul proprietarului străzii. Da, este o situație absurdă, care se întâmplă și în alte localități, și mă întristează să văd oameni venind la primărie și care nu pot primi actele de care au nevoie. Tuturor celor care sunteți pe o astfel de stradă vă rog să fiți alături de noi. Din 112 străzi aflate în această situație la preluarea mandatului, cu tot cu străzile pe care le vom prelua joia viitoare, în cadrul ședinței de Consiliu Local, vor mai rămâne 49 de rezolvat. Mai bine de 50% dintre ele le-am soluționat din primul an de mandat. Și, cu înțelegere și poate chiar ajutor din partea dumneavoastră, le vom prelua pe toate“, a mai spus primarul Dumbrăviței.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole