Primăria Comloșu Mare amendată drastic pentru rampele de gunoi

Comisarii Gărzii de Mediu Timiș au efectuat recent un control tematic pentru verificarea stării de salubrizare de pe raza UAT Comloșu Mare.

“Cu această ocazie, în extravilanul localității Comloșu Mare, în apropierea cimitirului, s-au identificat abandonări de deșeuri amestecate (plastic, anvelope, deșeuri rezultate din construcții, deșeuri textile), pe o suprafață de cca 3.000 mp . O parte a amplasamentului a fost salubrizată, iar pentru monitorizarea permanentă a zonei, a fost montată o cameră video. În urma neconformităților constatate, comisarii GNM CJ Timiș au aplicat sancțiune contravențională, amendă, în valoare de 15.000 lei, conform legislației specifice“, spun cei de la Garda de Mediu.

Comisarii au dispus salubrizarea amplasamentului unde au fost identificate abandonările de deșeuri și predarea acestora către societăți autorizate.

“În această perioadă, comisarii GNM realizează controale tematice, referitoare la verificarea stadiului de realizare a măsurilor prioritare de guvernanță privind gestionarea deșeurilor municipale (conform PNGD) și a stării de salubrizare a localităților, precum si pentru verificarea respectării legislației de mediu din domeniul spațiilor verzi“, mai transmite Garda de Mediu.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole