Prima zi din an aduce primul atac politic al PNL Timiș la adresa conducerii primăriei Timișoara: anul începe prost, cu scumpiri, pentru timișoreni. Primăria a scumpit tot

Subprefectul de Timiș, Ovidiu Drăgănescu, aduce deja primele vești proaste din 2022.

Reprezentantul guvernului în teritoriu face un clasament al scumpirilor de la nivel local care se aplică începând de astăzi. 

“Anul începe prost, cu scumpiri, pentru timisoreni. Primăria a scumpit tot, de la impozite sau gigacalorie până la biletele de transport în comun.

1. Impozitele cresc, chiar și de 3 ori, chiar dacă erau cele mai mari din țară.

2. Se dublează costul încălzirii în regim centralizat.

3. Parcarea va fi mai scumpă și se va extinde în sistemul Timpark, dacă se va mai numi așa.

4. Biletele STPT se scumpesc: în loc de 2,50 lei o călătorie va costa 4 lei. Mai mult decât cu metroul în București. Un abonament de la 60 lei/ linie crește la 100 lei. Mă întreb dacă așa se încurajează folosirea transportului în comun, după cum clamează primarul Fritz? Mai ales în contextul unui trafic rutier de coșmar în Timișoara?

5. Alte taxe percepute de primarie cresc, chiar nesimțit de mult, cum e cea pt Certificatul de urbanism în regim de urgență de la 1000 la 3000 de lei.

Mă opresc aici și mă întreb de unde atâta lipsă de empatie și minim respect față de timișoreni la conducătorii primăriei? Pentru că sunt persoane recent sosite în Timișoara și nu se simt solidari cu cei de aici? Sau nu știu cum să găsească alte soluții mai inteligente?“, susține Ovidiu Drăgănescu.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole