Premieră în piață de artă: o icoană semnată de Arsenie Boca, scoasă la licitație

Icoana pe glajă „Maica Domnului Îndurerată”, semnată de părintele Arsenie Boca, este scoasă la vânzare miercuri, 8 decembrie, în cadrul Licitației de Crăciun – Artă Sacră, transmite Artmark.

Este o raritate absolută apariția în piață a unei astfel de piese și mai ales pentru prețul de pornire de doar 350 de euro.

“Icoana realizată într-un atelier din Scheii Brașovului este datată 25 august 1945 și a fost oferită de părintele Arsenie Boca părintelui Ieronim Grovu de la Sâmbăta de Sus (poreclit „Starețu”). Pe verso icoanei de colecție se regăsește mesajul scris de Arsenie Boca: „Părintelui Ieronim Grovu („Starețu”). Dar de la credincioșii de la Mănăstirea Brâncoveanu, mult a ostenit și mai are”, urmată de semnătura părintelui“, precizează sursa citată.

PROGRAM. Timișoara 2023 – Disco Party Balkanic, Lacul lebedelor revăzut, expoziție de artă, concert extraordinar “Iluminatio“ în Dom, video mapping pe clădirea Bibliotecii UPT

𝐂𝐚𝐥𝐞𝐧𝐝𝐚𝐫𝐮𝐥 𝐂𝐮𝐥𝐭𝐮𝐫𝐚𝐥 pentru perioada 𝟏𝟏-𝟏𝟕 𝐧𝐨𝐢𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 vă aduce o gamă variată de experiențe artistice și activități ce reflectă diversitatea și bogăția culturală a orașului nostru. 𝐒𝐚̂𝐦𝐛𝐚̆𝐭𝐚̆, 𝟏𝟏 𝐧𝐨𝐢𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 𝐌𝐚𝐧𝐬𝐚𝐫𝐝𝐚 𝐁𝐚𝐬𝐭𝐢𝐨𝐧𝐮𝐥𝐮𝐢…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole